Even een paar dagen nazomer!

weerfotoBE2210

De temperatuur gaat de komende dagen flink stijgen. Morgen wordt het 16-19 graden en donderdag wordt het op veel plaatsen 20, lokaal 21 graden. De zon schijnt daarbij geregeld, maar soms is ook een bui mogelijk. Vanaf het weekend wordt het gevoelig frisser met volgende week geen hogere temperaturen dan 6-12 graden. Daarbij is kans op regen, maar de hoeveelheden zijn klein.

De temperatuur gaat de komende dagen weer duidelijk omhoog. Morgen beginnen we de dag op veel plaatsen grijs met veel wolken en lokaal mist. Vooral in het westen is wat lichte regen mogelijk. Morgenmiddag schijnt de zon flink en met 16-19 graden is het warm voor eind oktober. Mogelijk wordt het in de Gaume lokaal 20 graden. Normaal is het eind oktober 10 graden in de Ardennen en 13-14 graden in Vlaanderen.

Donderdag start de dag opnieuw grijs met mist en lage bewolking. In de namiddag breekt de zon weer goed door en het wordt nog wat warmer. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 20-21 graden. Alleen in de hogere delen en langs de kust is het met 17-18 graden iets minder warm. Prima weer voor een heerlijke boswandeling.

Toenemend wisselvallig en volgende week gevoelig frisser

Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid weer toe en bovendien gaat de temperatuur weer enkele graden omlaag. Vrijdag wordt het 13-17 graden, zaterdag 14-15 en zondag 9-14 graden.

Na het weekend wordt het gevoelig frisser met in de Ardennen en Hoge Venen geen hogere temperaturen dan 6-9 graden. Elders stijgt het kwik naar 10-12 graden. De zon schijnt geregeld, maar er is ook kans op wat regen. De neerslaghoeveelheden zijn klein.

Foto: Ben Saanen

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Formula One Grand Prix of Mexico

Op alle dagen van het Formule-1-weekend in Mexico is kans op onweersbuien. De buien ontstaan in de loop van de …
Lees meer...

 
weerfoto171019WWBE

Het weer kent dit weekend twee gezichten. Zaterdag is het nat met geruime tijd regen, maar zondag blijft het in …
Lees meer...