Vogezen-etappe donderdag: kans op onweer

wielrennen

De Tour de France begon dit jaar zonnig en ook deze namiddag en morgen verlopen de etappes zonovergoten. Bij de eerste echte bergetappe van dit jaar is kans op fikse buien. Gedurende de rit van donderdag, met finish op La Planche des Belles Filles, is kans op buien met onweer.

De etappe van donderdag brengt de renners van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles. Onderweg moet ook flink geklommen worden, onder andere op Le Markstein en de Ballon d’Alsace. De etappe start om 13:05 uur en de finish zal ergens tussen 17:30 en 18:00 uur zijn. Zeer waarschijnlijk verloopt het begin van de etappe droog en in Mulhouse is het om 13:00 uur een graad of 24. Al snel gaan de renners noordwestwaarts de Vogezen in en daar neemt de kans op een onweersbui toe. In de hogere delen van de Vogezen is het maximaal een graad of 18 en tijdens een felle bui ligt de temperatuur een aantal graden lager. Wind is er nauwelijks.

Morgen nog volop zon

De etappe van morgen gaat van Saint-Dié-des-Vosges naar Colmar en bevat vier beklimmingen van de tweede en derde categorie. Na de laatste beklimming volgt nog een kort vlak stuk naar de finishplaats. Het is morgen tijdens de etappe volop zonnig en de temperatuur ligt rond 25 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het noorden.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
GREAT BRITAIN FORMULA ONE GRAND PRIX

Zon, stapelwolken en gematigde temperaturen van 22 graden. Dat zijn de ingrediënten van het weer tijdens de Grand Prix van …
Lees meer...

 
Windrichting-1280x600

Wind is verplaatsing van lucht. Uit welke richting de wind komt heeft invloed op het weerbeeld in België. Zolang andere …
Lees meer...