Gladde wegen mogelijk door regen

Gladde weg na droogte

Morgenmiddag regent het voor het eerst sinds lange tijd en dat kan resulteren in gladde wegen. Doordat het wekenlang droog is geweest zijn de wegen vervuild. Veel wegen hebben een zwarte aanslag veroorzaakt door o.a. olie en rubber. Zodra de wegen goed nat worden kan dit een glad slijmerig laagje vormen op het wegdek. Vooral motorrijders en fietsers doen er goed aan om voorzichtig te zijn in de bochten.

Lokaal zou komende nacht en morgenochtend al een klein beetje regen of motregen kunnen vallen, maar de meeste plaatsen houden het dan nog droog. Morgen trekken vanuit het noorden veel wolkenvelden over het land en vooral ’s middags volgt vanaf de Nederlandse grens wat regen. In de avond kan het verspreid over het hele land licht regenen.

Regen is druppel op gloeiende plaat

De regen zal aan de droogte geen einde maken. Er kan 1-4 mm vallen, met de grootste hoeveelheden in de Kempen. Na morgen is het bovendien weer langdurig droog. Pas na het komende weekend is er weer kans op een enkele bui. Neerslaghoeveelheden die een einde aan de droogte kunnen maken worden vooralsnog niet verwacht.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
b640300

Mensen die de voetbalmatch morgenavond buiten willen bekijken doen er goed aan de neerslagradar in de gaten te houden. Er …
Lees meer...

 
Jannes Wiersema

Sinds vorig week dinsdag 26 juni is de temperatuur in het zuiden van de provincie Henegouwen 25-31 graden. Maandag 2 …
Lees meer...