Paasvakantie eindigt vrij zonnig en warm

Droog voorjaarsweer met zon Brugge.jpg

Het laatste deel van de paasvakantie is het iets warmer dan normaal. Donderdag zijn de maxima met 17-18 graden wel vrij bescheiden en aan de kust is het met 12-14 graden fris. Daarbij zijn wolkenvelden en enkele buien te verwachten, maar tijdens droge perioden is het prima weer. In het weekend blijft het droog met meer zon. De temperatuur stijgt dan naar 19-22 graden. Het wordt niet zo warm als afgelopen weekend. Gisteren werd het met 25 graden regionaal zomers warm.

Morgen valt in het noordwesten mogelijk een bui, daarna is het een tijd droog. De temperatuur stijgt in grote delen van het land naar 18-19 graden. Daarmee is het zo’n 5 graden warmer dan normaal. Wolkenvelden worden afgewisseld met enkele zonnige perioden. Later in de middag en in de avond kunnen opnieuw buien ontstaan en is het overwegend bewolkt. Daarbij staat een matige zuidoostenwind.

Woensdag belooft een aardige dag te worden. In het noorden kunnen in de ochtend een paar buien voorkomen. In het zuiden is het droog en zonniger. Later wordt het ook in het noorden droog en gaat de zon op steeds meer plaatsen schijnen. Met 17-18 graden in het binnenland en zo’n 15 graden aan de kust is het iets minder warm dan op dinsdag.

Donderdag en vrijdag kunnen in de loop van de dag enkele lokale buien ontstaan. Tussendoor zijn er zeker ook zonnige perioden. Donderdag valt de temperatuur vooral in het midden en westen van het land een graadje lager uit. Aan de kust wordt het door een aanlandige wind niet warmer dan 12-14 graden. In de Kempen kan de temperatuur naar 19 graden stijgen.

In het weekend neemt de neerslagkans af en blijft het op veel plaatsen droog. De zon schijnt vaker en daardoor wordt het ook iets warmer. In de middag zal de thermometer op veel plaatsen 19 of 20 graden aanwijzen. In Limburg kan het 21-22 graden worden.

Eerste regionale zomerse dag

Gisteren steeg de temperatuur voor het eerst dit jaar naar zomerse waarden. In Schaffen, Diepenbeek en Herhet naar (ruim) 25 graden. In Dolembreux werd het met 25,7 graden het warmst. Deze waarden staan in schril contrast met de temperaturen aan de kust. Door een aanlandige wind werd het in Koksijde en Oostende 13 graden. In Zeebrugge was het met 10,7 graden erg fris. Op het landelijke hoofdstation (Ukkel) werd het 24 graden.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Lente.jpeg

Het wordt volgende week zomers! De zon zal uitbundig schijnen en het binnenland maakt kans zomerse temperaturen van 25 graden …
Lees meer...

 
Saharazand

Een grote wolk Saharazand is afgelopen weekend uitgewaaid over Europa en ons land houdt hier de hele week mee te …
Lees meer...