Morgenmiddag 15-17 graden in Vlaanderen

Lammetje_in_de_wei_Jannes_Wiersema_u3rmzp

Afgelopen zaterdag was het nog volop winter, morgenmiddag wordt het in grote delen van het land 15-17 graden. Hiermee wordt morgen de warmste dag van het jaar tot nu toe. Zondag valt de temperatuur met 13-15 graden iets lager uit. Het is daarbij bewolkt en zeker in de voormiddag behoorlijk nat.

Vandaag schijnt af en toe de zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in het zuiden valt af en toe wat (mot)regen. De namiddag verloopt op de meeste plaatsen bewolkt en hier en daar valt wat motregen. Er staat slechts een zwakke tot matige zuidenwind en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 6-9 graden in de Ardennen en zo’n 10 graden in de rest van het land.

Zaterdagmiddag 15-17 met wat zonneschijn

Morgen stroomt met een matige zuidenwind zeer zachte lucht naar ons land. In de ochtend is het eerst bewolkt met kans op een spatje motregen, later blijft het droog. Tijdelijk kan de zon even doorbreken en wordt het voorjaarsachtig. Aan het eind van de middag wordt de bewolking weer dikker en neemt de kans op neerslag toe.

De middagtemperatuur komt uit op 11 graden op de Ardense hoogten, 14 graden aan zee en 16 in het centrum. In de Limburgse Kempen wordt het lokaal 17 graden! Records zijn dit niet, want vier jaar geleden werd het begin maart plaatselijk 23 graden!

Zondag ook zacht, maar wel bewolkt en nat

Een zuidenwind zorgt zondag opnieuw voor relatief hoge temperaturen. Het wordt 10-12 graden in de Ardennen, 13 graden aan zee en 14-15 graden in de rest van Vlaanderen. Normaal is het 7 tot 11 graden. De ochtend verloopt grijs en er valt regelmatig regen. In de middag zijn er minder buien en breekt af en toe de zon door.

Komende week is het wisselvallig met in Vlaanderen maxima tussen 10 en 13 graden. Dinsdag en woensdag blijft het op veel plaatsen droog en vooral woensdag is daarbij ruimte voor wat zon.

Foto: J. Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
vorst

Komend weekend gaat het weer vriezen. Zaterdagochtend kunnen we de eerste vorst verwachten met in het oosten -1 of -2 …
Lees meer...

 
Skilope in Saalbach-Hinterglemm (Austria)

Zeer zachte lucht is onderweg naar de Alpen en veroorzaakt dit weekend in de dalen temperaturen van 10-15 graden. Ook …
Lees meer...