Finale race GP Spanje droog

Coureurs die van een droge race houden zijn deze zondag aan zet in de GP van Spanje. Waarschijnlijk blijft het droog en is het flink zonnig. Tijdens de vrije trainingen en kwalificatie is wel kans op een bui.

Toeschouwers hebben komende zondag geluk. Tijdens de finale schijnt de zon volop in Barcelona. Met 24 graden en een zwak tot matig briesje is het bijzonder aangenaam. Wel kun je door de felle zon snel verbranden. De zonkracht bedraagt namelijk een 7 tot 8

De kans op een bui is erg klein en de race verloopt dan ook waarschijnlijk droog. Dat is wel anders tijdens de vrije trainingen op vrijdag. De zon moet stapelwolken naast zich dulden en ’s middags kan een enkele bui over het circuit trekken. Daarbij kunnen de hemelsluizen even wagenwijd opengaan. Toch hoeven de droog-weer-rijders niet te vrezen dat het tijdens alle testrondjes op de vrijdagmiddag kletsnat is. Een groot deel van de tijd is het namelijk droog.

Buienkans neemt af

Zaterdag lijkt het tijdens de laatste vrije training in de eerste helft van de middag en de kwalificatie in de tweede helft van de middag droog te blijven. Toch is een bui niet uitgesloten. Zon en wolken wisselen elkaar af en een warme 24 graden maakt het prima weer om met de bolides over het asfalt te sjezen.

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Met ijsheiligen gaat het weer dit jaar van koud naar warm. Dit weekend is het nog fris met maxima van …
Lees meer...

 

Mei is nog niet bepaald lenteachtig begonnen en dit weekend wordt het zelfs nog frisser. Zaterdag wordt het op veel …
Lees meer...