Michael als orkaan op weg naar Florida

8-okt-satelliet-Michael

Komende dagen trekt tropische storm Michael over de Golf van Mexico richting de Verenigde Staten. De huidige verwachting brengt Michael als orkaan woensdagmiddag aan land in het westen van de staat Florida. Daarbij is grote kans op overstromingen door stormvloed. Vandaag en morgen veroorzaakt Michael overlast in het westen van Cuba en het oosten van Mexico.  

Op dit moment bevindt tropische storm Michael zich ten oosten van Oost-Mexico en ten zuidwesten van West-Cuba. Hij trekt noordwaarts richting de Golf van Mexico. Waarschuwingen voor stormwind en excessieve neerslag zijn van kracht voor het westen van Cuba en het oosten van Yucatán. Hier liggen onder andere de badplaatsen Playa del Carmen en Cancún en het toeristische eiland Cozumel.

Michael wordt sterker boven Golf van Mexico

Boven de warme Golf van Mexico, met zeewatertemperaturen van 29-30 graden, zal Michael komende nacht of morgen toenemen tot orkaankracht. Verschillende weermodellen geven aan dat Michael het westen van Florida zal treffen en in de loop van woensdagmiddag (woensdagavond Nederlandse tijd) aan land zal gaan in het westen van Florida, nabij steden als Pensacola en Panama City. Deze regio is bijzonder kwetsbaar voor overstromingen door stormvloed.

Michael-GFS

Michael als orkaan voor de kust van Florida (woensdagmiddag 14:00, GFS-model). De witte pijlen zijn orkaankracht, 12 Bft.

Wat betreft de kracht van Michael op woensdagmiddag lopen de weermodellen uiteen van net aan een categorie 1 orkaan tot een zeer krachtige categorie 4 orkaan. Het Amerikaanse National Hurricane Center houdt het voorlopig op een categorie 2 orkaan met windsnelheden van circa 160 km/uur.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Bart Goudeseune 3

Het is deze week zonovergoten nazomerweer. Komende dagen wordt het warmer dan vandaag met woensdag en donderdag regionaal 25 graden. …
Lees meer...

 
Wandelen in zalig najaarsweer Mya Verleye

De korte broeken kunnen weer uit de kast, want volgende week breekt een periode met nazomerweer aan. Het najaar heeft …
Lees meer...