Warm en onweersachtig weekend

Zomer in straat brussel verkleind

Ook dit weekend kunnen warmteliefhebbers genieten van hoge temperaturen. Zaterdag en zondag loopt het kwik op naar 22-26 graden. De zon laat zich regelmatig zien en zaterdag kan in het oosten een enkele onweersbui ontstaan. Zondag is in het hele land kans op fikse onweders. Wie de warmte uit huis wil verjagen kan dat het beste na het weekend doen. Vanaf dinsdag blaast een noordwestelijke bries namelijk vrij koele zeelucht over ons land. Het wordt dan 17-21 graden.

Vrijdagochtend trekken wolkenvelden over het noorden. In het westen kan lage bewolking en nevel voorkomen. In de loop van de ochtend breekt het wolkendek en komt de zon in het hele land tevoorschijn. De maxima liggen tussen 21 en 25 graden. In het kustgebied waait de wind van zee en is het met een graad of 17 een pak koeler. In de loop van de middag kunnen in de oostelijke provincies enkele onweersbuien ontstaan.

Genieten geblazen voor zomerliefhebber

Ook zaterdag start met wolkenvelden, maar al gauw breekt het zonnetje door. Het belooft een prachtige dag te worden en het is dan ook genieten voor de zomerliefhebber. De juni-zon is krachtig en zonaanbidders doen er dan ook goed aan zonnebrandcrème te smeren. De zonkracht bedraagt tussen 12:00 en 15:00 namelijk 7 en daarmee verbrandt een onbeschermde huid al in 10-15 minuten.

Het kwik loopt op naar 22 graden in de Westhoek en de hoge landsdelen, circa 24 in het centrum en ruim 25 in Limburg. In het binnenland ontstaan ’s middags stapelwolken. Deze kunnen in Hoog-België halverwege de middag uitgroeien tot een enkele onweersbui. Elders blijft het waarschijnlijk droog. Wie naar de kust trekt moet rekening houden met een frisse bries van zee. Daardoor is het op het strand een graad of 18.

Zondag is er meer bewolking. Het wordt een broeierige dag met maxima van 22-26 graden. De luchtvochtigheid is hoog en voor het gevoel is het dan ook benauwd. De wind komt uit de noordhoek en daardoor is het aan de stranden een stuk aangenamer met een graad of 18. Het waait zwak tot matig. Vanwege het vochtige en warme weer ontstaan verspreid over het land gemakkelijk onweersbuien. Daarbij kan het flink plenzen en is kans op hagel.

Alle ramen kunnen open

Maandag doet de temperatuur een klein stapje terug en komt het kwik uit op 18 graden in de kuststreek tot 24 in het noorden. Daarbij is er vrij veel bewolking en ontstaan in het hele land forse onweersbuien.

De dagen daarna zoekt de wind de noordwesthoek op en wordt de warme lucht het land uit geblazen. Met maxima van 17-21 graden komen we uit op normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Wolkenvelden trekken over het land en tussendoor schijnt de zon. Af en toe valt een bui. Het is dan ook perfect weer om de ramen open te gooien en de koele lucht het huis in te laten.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
lichtende nachtwolken

Komende nachten hebben we kans om lichtende nachtwolken te zien. Nadat de zon even voor 10 uur is ondergegaan kan …
Lees meer...

 
Hoogzomers frisse plons van glijbaan in zwembad

Ook deze week is het weer zomers in ons land. Morgen is de mooiste dag van de week; de zon …
Lees meer...