GP van Brazilië verloopt broeierig

a1 grand prix in sepang malaysia 20

Tijdens de Grand Prix van Brazilië is kans op enkele onweersbuien. Bij de vrije trainingen op vrijdag is het in Sao Paulo nog 23 graden. Naarmate de finale nadert loopt de temperatuur hoog op. Tijdens de race op zondag kan het maar liefst 30 graden worden op het Autódromo José Carlos Pace.

Nu is het met een graad of 19 nog relatief fris in Sao Paulo. Er trekken flink wat onweersbuien over de miljoenenstad, waardoor de lucht erg vochtig is. Komende dagen is het tijdens de vrije trainingen en kwalificatie beter weer. Het aantal onweersbuien neemt af en daardoor is het vaak droog. Wel is de luchtvochtigheid hoog door alle regen die afgelopen dagen is gevallen. Voor het gevoel is het dan ook broeierig.

Minder buien, temperatuur de hoogte in

Op vrijdag krijgen de coureurs nog een aantal onweersbuien voor de kiezen. Tussen de buien door zijn er droge perioden met zon. De middagtemperatuur komt uit op 23 graden. Op zaterdag wordt het al een stuk warmer dan vrijdag. Het kwik stijgt naar 27 graden. Er is kans op enkele onweersbuien, maar vaak is het gewoon droog. Bovendien is het iets zonniger dan op vrijdag.

Zondag bereikt de temperatuur tijdens de finale een hoogtepunt. Het is dan tropisch warm met maar liefst 30 graden. Met en luchtvochtigheid van ongeveer 50% voelt de tropische hitte broeierig aan. Mogelijk brengt een enkele regen- of onweersbui tijdens de race tijdelijke verkoeling voor de toeschouwers. Toch zal het over het algemeen vrij zonnig en droog zijn met enkele stapelwolken.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
AdobeStock_74164037

De eeuwherdenking van de Eerste Wereldoorlog (2014-2018) wordt dit weekend afgesloten met wisselvallig herfstweer. In de Westhoek valt vaak regen …
Lees meer...

 
Warm herfstweer rode bladeren

Het warmtevat is nog niet leeg dit jaar, want ook vandaag is weer een warmterecord gebroken. De temperatuur steeg in Ukkel …
Lees meer...