Hete en zonnige start van de Tour

Wielrennen 3

De Tour de France begint morgen met een vlakke etappe door de Vendée. Het wordt flink zweten voor de coureurs en wielertoeristen, want met veel zon wordt het in de namiddag ruim 30 graden. De zon schijnt tijdens de eerste helft van de namiddag met kracht 8. Ook de komende dagen zullen de touretappes zonovergoten en tropisch warm verlopen. Vanaf dinsdag wordt gekoerst in het westen van Bretagne en daar is het met 25-28 graden nochtans iets minder heet.

In Frankrijk is het dit weekend en begin volgende week volop zomer met veel zon en maxima van 26 graden aan de kust van Normandië tot lokaal 35 in het zuiden. Ook in de centrale delen van Frankrijk, inclusief Parijs, wordt het op grote schaal 30-32 graden.

Tropische hitte en zonkracht 8

De eerste etappe start op het eiland Noirmoutier, vlak voor de kust van de Vendée, en eindigt in Fontenay-le-Comte. De winnaar van de etappe krijgt direct zowel de gele trui als de groene trui uitgereikt. Obstakels van betekenis zijn er niet en de zwakke aflandige wind maakt de kans op waaiers uiterst klein. Normaal gesproken eindigt de etappe in een massasprint. Toeschouwers moeten rekening houden met tropische middagtemperaturen rond 31 graden en zonkracht 8.

Ook de tweede etappe voert door de Vendée en eindigt zelfs in de hoofdstad: La Roche-sur-Yon. Met circa 32 graden is het zondag nog een graadje heter dan morgen. De zon schijnt tijdens de eerste helft van de namiddag opnieuw met UV-index 8.

De derde etappe is een ploegentijdrit rond Cholet. Maandag is het daar zonovergoten met zonkracht 8 en maxima rond 30 graden.

In Bretagne volop zomer, wel minder heet

Vanaf dinsdag wordt gekoerst in Bretagne. Ook dan is het weerbeeld zomers met veel zonneschijn. Wel is het in Bretagne iets minder heet dan in de Vendée. De middagtemperaturen liggen hier volgende week tussen 25 graden direct aan zee en circa 28 graden wat meer landinwaarts.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Jannes Wiersema

Sinds vorig week dinsdag 26 juni is de temperatuur in het zuiden van de provincie Henegouwen 25-31 graden. Maandag 2 …
Lees meer...

 
kazan

Goed nieuws voor iedereen die morgenavond de voetbalmatch tegen Brazilië buiten wil gaan kijken. Het is droog met aangename temperaturen …
Lees meer...