Nog drie dagen zomers

s

Het is vanmiddag en de komende dagen volop zonnig. Zowel deze namiddag als morgen en dinsdag kan het in Limburg 28-29 worden. Ook woensdag is het in het binnenland nog zomers. Woensdagavond en in de nacht naar Hemelvaartsdag volgen mogelijk onweersbuien en vanaf Hemelvaartsdag wordt het wat minder warm. Het weerbeeld blijft wel vrij zonnig.

Deze namiddag is het volop zonnig. Het wordt 22 graden op het strand, 24 in de Ardennen en 25-28 graden in het zuiden, het centrum en de Kempen. De wind is matig en waait uit het oosten.

De zonkracht haalt zowel vandaag als de komende dagen tussen 12:00 en 15:00 uur UV-index 6. Een onbeschermde huid kan al in 15-20 minuten verbranden!
Klik hier voor meer zonadviezen en achtergrondinformatie waarom de zonkracht varieert

Vanavond en vannacht is het helder. Rond 22:00 uur daalt het kwik in het binnenland onder de 20 graden. De minima liggen rond 11 graden. In de Oostkantons kan de temperatuur lokaal dalen tot 5 graden.

Ook morgen wordt een zonovergoten dag. De maximumtemperatuur komt uit tussen 22 graden in de kustregio en 26-28 graden in het centrum en de Kempen. De oostenwind is zwak of matig van kracht. Aan zee waait een matige noordoostenwind en daardoor daalt de temperatuur op het strand in de namiddag onder de 20 graden.

Ook dinsdag is het zomers weer met veel zon en maxima van 23 graden aan zee tot 28 in het binnenland. In de Limburgse Kempen kan het lokaal 29 graden worden. Hiermee is het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Een normale middagtemperatuur begin mei, in Vlaanderen, is circa 17 graden.

Woensdag toenemende bewolking, mogelijk gevolgd door onweer

Woensdag verschijnt er iets meer bewolking, maar waarschijnlijk wordt het nog wel een droge en vrij zonnige dag. In de Kempen is het met 25 tot 27 graden nog altijd zomers warm en in het westen wordt het 20-24 graden. In de loop van de middag kan het hier een paar graden afkoelen, doordat er een westenwind opsteekt. Tijdens de avond en nacht naar donderdag is er kans op onweersbuien.

Ook eind van de week prima weer

Vanaf donderdag, Hemelvaartsdag, is het wisselend bewolkt met regelmatig zon, maar ook kans op een enkele bui. De wind krijgt een voorkeur voor westelijke richtingen en de middagtemperatuur komt tussen 16 graden in het westen en 20 in Limburg te liggen. Geen zomers weertype dus, maar wel aangenaam weer voor buitenactiviteiten.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
AdobeStock_64588550LENTEjpeg

Het stabiele zomerse weer komt morgen ten einde en op Hemelvaartsdag wordt het gevoelig frisser. De middagtemperatuur komt dan uit …
Lees meer...

 
Hot summer in Brussels park of Cinquantenaire with unidentified people enjoying the sun. This monument has been raised to celebrate Belgium's independence

Wie dit weekend lange tijd naar buiten gaat doet er goed aan om zich te beschermen tegen de krachtige zon. …
Lees meer...