Onstuimig kerstmarktenweer dit weekend

Weihnachtsmarkt in Stuttgart

Wie dit weekend een kerstmarkt bezoekt kan best aan een waterdichte jas of regenponcho aan te trekken. Het belooft namelijk flink wisselvallig te worden. De stevige westenwind laat de paraplu’s heen en weer zwiepen. Met op zaterdag maxima van 7-12 graden is het zacht. Van winters weer is dus absoluut geen sprake en het is de herfst die hoogtij viert.

Een westelijke wind voert zaterdag buien naar ons land. Tussendoor is het droog met zonnige perioden. Het belooft onstuimig te worden. Zaterdagochtend staat er een vrij krachtige tot krachtige westenwind in het binnenland. In de kuststreek waait het krachtig tot hard. Direct aan zee staat een stormachtige wind en hier is kans op rukwinden van 75-85 km/uur.

Wind veroorzaakt lagere gevoelstemperatuur

Op de kerstmarkt in Antwerpen is het zaterdag namiddag 11 graden. Vanwege de stevige wind is het voor het gevoel een stuk minder zacht. Ook op de kerstmarkt van Brussel van komt de middagtemperatuur in de dubbele cijfers uit met circa 11 graden. In Brugge en Gent kan het zelfs 12 graden worden.

Wie zijn heil op de Duitse kerstmarkten zoekt komt van een koude kerstmarkt thuis. Ook in steden als Aken, Keulen en Düsseldorf is het nat met geregeld buien. Met circa 10 graden is het vrijwel even zacht als in België.

Wie een kerstmarkt zoekt die zeker droog is, kan naar Nederland trekken. In de Nederlands-Limburgse plaats Valkenburg zijn de kraampjes namelijk in de Gemeentegrot en Fluweelengrot opgesteld. In de mergelgroeves van Valkenburg is het zo’n 12 graden.

Kouder weer op komst

Ook zondag blijft het onstuimig en nat. Talrijke buien trekken over het land en er staat een stevige noordwestenwind. Het is iets minder zacht dan op zaterdag met middagtemperaturen van een graad of 9. De wisselvallige zondag is een opmaat naar kouder weer na het weekend.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Vanmiddag is het nat en winderig met in het hele land rukwinden tot 75 km/uur. In korte tijd valt 8-12 …
Lees meer...

 
Wo 05 Dec 2018 Jannes Wiersema 005

Volgende week wordt het een stuk kouder. Vanaf zondag stroomt gevoelig koudere lucht afkomstig van de Noordpool onze kant op. …
Lees meer...