Fris weekend met flinke buien

weerfoto050919

Het weekend verloopt vrij fris met op beide dagen buien. Vooral zaterdag volgt de ene bui de andere snel op en is kans op een donderslag. Zondag komt het ook tot buien, maar is het ook vaak droog. Later volgende week wordt het langzaam wat warmer.

Na de buien op donderdag is het komende nacht vrij helder. Het wordt een frisse nacht met temperaturen die dalen naar 5-8 graden. In de Oostkantons kan het kwik dalen naar 1-2 graden boven het vriespunt met kans op vorst aan de grond. Morgen schijnt eerst de zon, later neemt de bewolking toe. Tegen het eind van de namiddag gaat het vanuit het noordwesten regenen. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden, maar in de hogere delen wordt het niet warmer dan 16-17 graden.

Zaterdag is het wisselvallig en vooral in de namiddag komt het tot flinke buien. Daarbij is onweer mogelijk. De temperatuur stijgt buiten de buien om naar 17-18 graden. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het niet warmer dan 14-15 graden. De matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog wat frisser.

Zondag fris, maar minder buien

Zondag wordt het in de hogere delen slechts 12-14 graden, elders stijgt het kwik naar 16-17 graden. De zon schijnt geregeld, maar het komt ook regelmatig tot een bui. Toch is de buiigheid minder dan zaterdag en is het vaak droog. Prima weer om, met een jas aan, een lekkere wandeling te maken.

Na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen of enkele buien. De temperatuur stijgt aanvankelijk naar 14 graden in de Oostkantons en naar 17-18 graden elders. Later in de week wordt het overal enkele graden warmer en aan het eind van de week is het 20-21 graden.

Foto: Ton Wesselius

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Indian Summer in Rotterdam

De nazomer komt eraan. Wolkenvelden en perioden met regen maken komende dagen plaats voor zon. Het weekend verloopt stralend en …
Lees meer...

 
Max en Lewis-min

Liefhebbers van een natte en daardoor spectaculaire race komen dit weekend mogelijk aan hun trekken. Zowel bij de vrije trainingen …
Lees meer...