Terug hoogzomers: 29 graden in de Kempen

Hoogzomers frisse plons van glijbaan in zwembad

Ook deze week is het weer zomers in ons land. Morgen is de mooiste dag van de week; de zon schijnt uitbundig en de maxima komen uit op 25-27 graden in het centrum en oosten. Lokaal kan het in de Kempen 28  graden worden. In het westen wordt het 20-24 graden en aan de kust 17-19 graden. Met zonkracht 7 kan een onbeschermde huid al binnen 10-15 minuten verbranden. Donderdag wordt het een graadje warmer en neemt de kans op een onweersbui toe.

Vanochtend zijn er nog veel wolkenvelden en schijnt de zon slechts af en toe. Vanmiddag wordt het in het noorden en later ook in het centrum en oosten van het land zonnig. In het westen en aan de Franse grens duurt het mogelijk tot de avond voor de zon goed doorbreekt. Het wordt 15-17 graden aan de kust en 19-21 landinwaarts in het westen van Vlaanderen. In het centrum, noorden en oosten wordt het 21-24 graden.

Weercijfer 9 op woensdag

Liefhebbers van zon en warmte kunnen morgen hun hart ophalen. De zon schijnt uitbundig. Soms trekt er een stapelwolk voor de zon langs. Daarnaast drijft er wat dunne sluierbewolking over. Bij een matige noordoostelijke wind warmt het op naar 25-27 graden in het midden en oosten. In de Kempen kan de thermometer 28 graden aanwijzen. Op de stranden waait een noordenwind, afkomstig vanaf de relatief koude Noordzee. Met 17-19 graden is het daardoor iets minder warm.

morgen hoge weercijfers

Wie overdag de zon in gaat doet er goed aan om zich in te smeren met zonnebrandcrème. Er wordt midden op de dag zonkracht 7 bereikt. Een onbeschermde huid kan al binnen 10-15 minuten verbranden. Door het droge en zonnige weer kan erg veel graspollen in de lucht terecht komen. Wie daar allergisch voor is moet dus rekenen op zware omstandigheden.

Degenen die overdag werken kunnen nog genieten van een zonnige zomeravond. Pas tegen tienen gaat de zon onder. Tot die tijd blijft het vooral in het binnenland ook aangenaam warm met 20-25 graden. In het westen en noorden is het dan 17-20 graden.

Kans op onweersbuien vanaf donderdagmiddag

Komende donderdag wordt het nog iets warmer en kan het in Limburg ruim 29 graden worden. In het centrum wordt het 26 graden. Mogelijk wordt het ook aan de kust 20 graden of meer. Daarvoor moet de wind overal uit het oosten waaien, maar dat is nog niet zeker. Bovendien kan aan zee dan ’s middags alsnog een zeewind opsteken. Na een vrij zonnig begin van de ochtend, trekt vanuit het zuiden bewolking het land binnen. In de middag wordt de bewolking dikker, waardoor de zon steeds vaker schuil gaat. Hierbij neemt ook de kans op enkele onweersbuien toe.

Het ziet er naar uit dat de warmte nog even aanhoudt, al is het niet meer zo warm als op donderdag. In het weekend wordt het volgens de laatste berekeningen 19-20 graden aan zee tot ruim 27 in de Kempen. De verwachting is echter nog onzeker. Andere berekeningen laten de middagtemperatuur een paar graden dalen. Er zijn wolkenvelden en enkele (onweers)buien, maar ook zonnige perioden.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Zomer in straat brussel verkleind

Ook dit weekend kunnen warmteliefhebbers genieten van hoge temperaturen. Zaterdag en zondag loopt het kwik op naar 22-26 graden. De …
Lees meer...

 
Ddvo8L_V4AEYzk8

Met in Ukkel gemiddeld 16,3 graden tegen 13,6 graden normaal was mei, zoals verwacht, de op één na warmste ooit …
Lees meer...