Mogelijk buien tijdens finale Ronde van Vlaanderen

Buien kleuren zondag mogelijk de finale van de Ronde van Vlaanderen. Het grootste deel van ‘De Ronde’ verloopt droog met zon en stapelwolken, maar precies aan het einde van de namiddag kunnen buien ontstaan. Daarbij is ook onweer mogelijk. Van wind hebben de renners nauwelijks last en waaiers ontstaan dan ook waarschijnlijk niet.

Bij de start van ‘Vlaanderens Mooiste’ is het weer de renners en toeschouwers goedgezind. In Antwerpen is het in de vroege voormiddag waarschijnlijk droog en zijn er enkele wolkenvelden. Tussendoor is er ruimte voor de zon en dempen alleen wat dunne wolkensluiers het zonlicht een beetje. Met een temperatuur van 8-12 graden is het niet koud.

Ook tijdens het eerste deel van de koers voor mannen en tijdens het grootste deel van de vrouwenwedstrijd is het zalig weer met zon, wolkensluiers en enkele wolkenvelden. De temperatuur loopt rap op en rond 13:00 uur is het al 16 graden. Van buien is nog geen sprake en de kasseien van de Kapelmuur in Geraardsbergen liggen er dan ook droog bij.

Gedonder in de finale

Gedurende de namiddag ontstaan flinke stapelwolken en deze kunnen in de tweede helft van de namiddag uitgroeien tot felle buien. Daarbij is kans op onweer. Of het ook dondert aan de finish in Oudenaarde of coureurs en toeschouwers al eerder in de koers een bui te verduren krijgen is nog niet te zeggen. Wel is de kans groot dat verspreid over Vlaanderen buien ontstaan.

De maxima komen uit op 17-19 graden en er staat een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Voor het gevoel is het tijdens zonnige perioden dan ook zalig lenteweer. Wie langs de kant van de weg staat doet er verstandig aan zonnebrandcrème mee te nemen. Met zonkracht 4 verbrandt een lichte huid namelijk al in 30 minuten. Zeker nu, in het vroege voorjaar ligt verbranding op de loer. De huid is namelijk nog niet gewend aan het steeds feller wordende zonlicht.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Tijdens het raceweekend is het droog en is er veel ruimte voor de zon. Tijdens de eerste en tweede vrije …
Lees meer...

 
Zonnige winterdag

Afgelopen week vielen er regelmatig buien, maar daar komt dit weekend verandering in. Het is meestal droog en er is naast …
Lees meer...