Weekendweerbericht: eindelijk geen onstuimig weer

Komend weekend is het weer heel wisselend. Zaterdag kunnen we zonnige perioden verwachten en blijft het op een enkele bui na droog. Zondag begint de dag juist grijs en nat. Later op de dag is het vaker droog en kan de zon doorbreken. Van zeer onstuimig weer met zware windstoten is komend weekend geen sprake en daarmee is het weerbeeld heel anders dan de voorgaande weekenden.

Zaterdag is het in de Kuststreek waarschijnlijk droog en vaak stralend zonnig. In het binnenland ontstaan stapelwolken en zal de zon van tijd tot tijd schijnen. Het is vaak droog, maar een enkele bui is niet uit te sluiten. Het wordt 9 à 10 graden. In Hoog-België wordt het 4-5 graden en kan ook wat winterse neerslag vallen.

Zondag start de dag grijs en nat door passage van een regengebied. Het is onstuimig met een vrij krachtige wind en aan de kust kan het hard waaien. In tegenstelling tot voorgaande weekenden komt het niet tot zware windstoten. In de middag trekt de regen weg en kan de zon doorbreken. Wel is er kans op enkele buien. Het wordt 10-12 graden en aan de Ardense toppen een graad of 7.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
F1australie-min

Door het coronavirus is de F1 wedstrijd uiteindelijk niet doorgegaan. Hieronder staat nog het oorspronkelijke bericht. Komend weekend begint het …
Lees meer...

 
molen-feb-veurne

Met gemiddeld 7,0 graden in Ukkel was februari 2020 ruim drie graden warmer dan normaal. Er viel in het hele …
Lees meer...