Herfstachtig weer op komst

herfstachtig weer

De middagtemperatuur stijgt naar 5-10 graden. Vorst en sneeuwval zijn vanaf morgen voorbij en vanaf morgen kunnen we regen verwachten. In het weekend wordt het zelfs 7-12 graden en staat er een onstuimige wind. Na het weekend is ’s nachts kans op een beetje vorst. Het blijft vaak droog met af en toe zon. Met 5-10 graden blijft het vrij zacht.

Het is rustig weer met wolkenvelden en niet veel zon. Wel is het overwegend droog. Met 6-7 graden hebben we hele gematigde temperaturen voor februari. In de Hoge Venen wordt het maximaal 3 graden en ligt nog volop sneeuw. Daar vriest het aanvankelijk nog een graadje en ook komende nacht komt het nog een keer tot vorst.

Wind en regen

Komende dagen wordt het met 9-10 graden warmer dan normaal en in het weekend kan het regionaal 11-12 graden worden. In Hoog-België wordt het 5-7 graden. Het weerbeeld komt het meest overeen met dat van de herfst, want het wordt grijs met regelmatig regen. Zaterdag staat daarbij ook een onstuimige zuidwester.

Het zachte weer verloopt geheel vorstvrij. Na het weekend is het minder winderig en blijft het vaak droog. Tijdens heldere nachten kan het lokaal een beetje vriezen, maar overlast van sneeuw of ijzel hoeven we niet te verwachten. In de Oostkantons komt het vaker tot een lichte vorst. Overdag zal de zon af en toe schijnen en daardoor zal de middagtemperatuur niet veel dalen. Met 7 tot 10 graden in Midden- en Laag-België is het zeker niet winters.

Foto: J. Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Het regent

Het lijkt eerder herfst dan winter dit weekend. Vooral zondag belooft kletsnat te verlopen met langdurige regenval. Regionaal kan 20 …
Lees meer...

 
Promenade le long des conifères couverts de givre au plateau des Hautes Fagnes en Belgique

Januari gaat de boeken in als een sombere maand. In Ukkel scheen de zon slechts 38 uur. In een normale …
Lees meer...