Pakjesochtend grijs en zacht

Sinterklaas pakjesochtend belgie

Sinterklaas brengt dit jaar zacht weer uit Spanje mee. Tijdens Pakjesochtend is het in Vlaanderen namelijk 11 à 12 graden. Het is daarbij grijs met lokaal lichte regen of motregen. Een regengebied zorgt vanavond en komende nacht voor meer nattigheid. De Sint doet er dan ook goed aan zijn cadeautjes in een waterdichte zak af te leveren.

Vandaag is het bewolkt en spettert het af en toe. Het kwik stijgt deze namiddag naar 5-8 graden in Hoog-België en 8-11 graden in Laag- en Midden-België. Aan het eind van de middag stijgt vanaf het westen de kans op regen.

Hoor de wind waait door de bomen

Wanneer Sinterklaas vanavond en vannacht langs alle huizen gaat om de gezette schoentjes te vullen zijn er perioden met regen. De goedheiligman hoeft zich niet warm aan te kleden, want het is zeer zacht. De temperatuur varieert van 8 tot 11 graden. Wel nemen Sint en Pieten best hun regenponcho mee vanwege het regenachtige weer. Ook moeten ze oppassen dat ze niet van de daken waaien. Er staat namelijk een matige tot vrij krachtige bries.

Wie tijdens Pakjesochtend naar beneden rent en de gordijnen opendoet, ontwaakt in een grijze wereld. Er valt af en toe motregen. Gelukkig brengen de vele cadeautjes kleur in het druilerige weerbeeld. Ook in de namiddag blijft het bewolkt met van tijd tot tijd motregen. Het is uiterst zacht met in Vlaanderen maxima van 13-14 graden. Ideaal weer om binnen van de cadeaus te genieten.

Voor elk wat wils

Ook voor Sinterklaas is het weer nooit hetzelfde. Vorig jaar was het op 6 december droog met veel bewolking. Met een temperatuur van 8 à 9 graden was het iets minder zacht dan dit jaar. In 2016 was het bibberen voor Sint en Piet. Het vroor namelijk in de vroege ochtend en lokaal kwam mist voor.

Foto: Jannes Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Wo 05 Dec 2018 Jannes Wiersema 005

Volgende week wordt het een stuk kouder. Vanaf zondag stroomt gevoelig koudere lucht afkomstig van de Noordpool onze kant op. …
Lees meer...

 
beautiful view of Brussels, Belgium

Met 95 uur zon was november bijna anderhalf maal zo zonnig als normaal. Het zonnige weer concentreerde zich vooral op …
Lees meer...