Gevoelig kouder weer op komst

Wo 05 Dec 2018 Jannes Wiersema 005

Volgende week wordt het een stuk kouder. Vanaf zondag stroomt gevoelig koudere lucht afkomstig van de Noordpool onze kant op. De temperatuur daalt gestaag naar vrij gebruikelijke waarden voor halverwege december. Volgende week woensdag is het overdag nog slechts 0 graden in de Ardennen en 3-6 graden in Laag-België. ’s nachts is in het hele land kans op lichte vorst. Daarbij zijn er zonnige perioden en is de kans op neerslag klein. 

Zondag, maandag en dinsdag is er nog wel kans op buien vanaf de Noordzee. Deze kunnen een winters tintje krijgen met hagel en smeltende sneeuw. In de Ardennen blijft de sneeuw soms liggen. Het waait daarbij stevig uit het noordwesten. Zondag is het ’s middags 5-9 graden. Maandag komen de maxima uit op 3 graden in de Hoge Venen en rond 7 graden in Laag-België. Dinsdag wordt het 1-7 graden en tjdens de nacht naar woensdag kan het op grote schaal vriezen.

Eerst nog uitzonderlijk zacht met regen en een stormachtige wind

Morgen en vrijdag is het nog uitzonderlijk zacht met maxima van 10-14 graden. Vrijdag wordt bovendien een kletsnatte dag, waarbij het vooral midden op de dag flink kan doorplenzen. Er staat een stevige westen- tot zuidwestenwind en daarmee is het herfstbeeld compleet. Aan de kust kan de wind zeer krachtig worden, 7 Bft, met kans op zware rukwinden tot circa 80 km/uur. Ook zaterdag is het onstuimig. Het is dan wisselvallig met buien en af en toe zon. De temperatuur komt uit op 7-10 graden.

Foto: Jannes Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Weihnachtsmarkt in Stuttgart

Wie dit weekend een kerstmarkt bezoekt kan best aan een waterdichte jas of regenponcho aan te trekken. Het belooft namelijk …
Lees meer...

 
Sinterklaas pakjesochtend belgie

Sinterklaas brengt dit jaar zacht weer uit Spanje mee. Tijdens Pakjesochtend is het in Vlaanderen namelijk 11 à 12 graden. …
Lees meer...