Nazomerweer op komst

Wandelen in zalig najaarsweer Mya Verleye

De korte broeken kunnen weer uit de kast, want volgende week breekt een periode met nazomerweer aan. Het najaar heeft voorlopig het nakijken en regionaal loopt de temperatuur in het binnenland op naar 22-24 graden. Lokaal kan het met 25 graden zomers warm worden! Daarbij is het droog met flink wat zon. Voor het zover is kan het in de nacht van zondag op maandag lokaal vriezen.

Het warme nazomerweer begint dinsdag. De wind draait naar het zuidoosten en daarmee wordt warme lucht vanaf het Europese continent naar ons land geblazen. De zon maakt overuren en slechts een enkel stapelwolkje werpt een schaduw op het aardoppervlak. De temperatuur loopt op naar 20-23 graden.

Woensdag en donderdag wordt het nog wat warmer. In de Kempen en aan de Franse grens kan het dan zelfs zomers warm worden met 25 graden. In Laag- en Midden-België loopt het kwik op naar 21-24 graden. Aan zee en in de hoge delen van de Ardennen is het een graad of 20. Hiermee is het bijna 6-9 graden warmer dan normaal! Maxima van 13-16 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Het blijft op alle dagen droog en daarmee kunnen regenjas en paraplu thuisblijven.

Orkaan Lesley

Mogelijk staat ook volgende week vrijdag, zaterdag en zondag lekker nazomerweer op het menu. Ex-orkaan Lesley trekt namelijk west van Ierland langs en stuwt daarmee een portie warme lucht naar ons land. Het kwik loopt op naar 20-25 graden. Deze verwachting is nog wel onzeker. Mocht Lesley namelijk over Engeland naar het noorden trekken, dan neemt bij ons de kans op buien toe. Bovendien zou de temperatuur dan wat lager uitvallen met 15-20 graden.

Deze vrijdag en zaterdag ook al veel zon

Ook vandaag en morgen is het zalig najaarsweer. De zon schijnt volop en er trekken dunne sluierwolken over het land. De temperatuur stijgt naar 20 graden aan de kust en 21 tot lokaal 23 graden in het binnenland.

Morgen kan het in het oosten nog een graadje warmer worden. In de Kempen zijn maxima van 24-25 graden mogelijk! Het is flink zonnig met dunne wolkensluiers. In het westen neemt in de namiddag de bewolking toe en in de avond is kans op enkele buien.

Vorst in de nacht naar maandag

Zondag verloopt beduidend frisser met middagtemperaturen van 13-17 graden. Daarmee komt de temperatuur eventjes op vrij normale waarden uit voor de tijd van het jaar.

Er volgt een vorstige nacht. In de nacht van zondag op maandag kan het op neushoogte in de Ardense dalen en in de Kempen lokaal vriezen. Regionaal is kans op vorst aan de grond. Overdag is het prima najaarsweer met veel zon en maxima van 15-19 graden.

Foto: Mya Verleye

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
8-okt-satelliet-Michael

Komende dagen trekt tropische storm Michael over de Golf van Mexico richting de Verenigde Staten. De huidige verwachting brengt Michael …
Lees meer...

 
Bladverkleuring Jannes Wiersema

Na de lange, warme en droge zomer is het nu zover: de blaadjes beginnen massaal te verkleuren. De eerste bladeren …
Lees meer...