Nat raceweekend verwacht in Monza

Max en Lewis-min

Liefhebbers van een natte en daardoor spectaculaire race komen dit weekend mogelijk aan hun trekken. Zowel bij de vrije trainingen op vrijdag als tijdens de race op zondag is het kletsnat op het Italiaanse circuit van Monza. De kwalificatie op zaterdag lijkt droog te verlopen.

Vrijdag is de neerslagkans 75%. Zowel bij de eerste als de tweede vrije training worden buien verwacht en wordt de baan kletsnat. De temperatuur stijgt naar 21 graden. De coureurs kunnen zich dan ook prima uitleven op het natte circuit in het noorden van Italië.

Droge kwalificatie, kletsnat tijdens race

Tijdens de derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag lijkt het droog te blijven met geregeld zon. De temperatuur stijgt naar ongeveer 23 graden.

Monza

Bij de race op zondag, die om 15:10 uur begint, zijn regenbanden zeer waarschijnlijk nodig. De neerslagkans is 65% en gedurende de dag wordt een aantal buien verwacht. Of deze buien precies tijdens de race voorkomen moet worden afgewacht, maar de kans is groot dat de race kletsnat verloopt. Tussen de buien door schijnt de zon en wordt het 21 graden.

Voor Max Verstappen lijkt regen op Monza gunstig. Voor de vierde keer dit seizoen krijgt hij een nieuwe motor in zijn Red Bull-bolide. Daarmee heeft Red Bull het maximumaantal toegestane motorwissels dit seizoen overschreden. Volgens de regels van de Formule 1 wordt Verstappen voor de race zondag teruggezet naar de achterste startrij.

Foto: AFP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
weerfoto050919

Het weekend verloopt vrij fris met op beide dagen buien. Vooral zaterdag volgt de ene bui de andere snel op …
Lees meer...

 
augustus

Augustus was met gemiddeld 19,2 graden een warme maand. De maand was ook zonnig met 222 uur zon tegen normaal …
Lees meer...