Zalig festivalweer bij Rock Werchter

Rock Werchter warme zomeravond

Festivalgangers die naar Rock Werchter gaan kunnen zich opmaken voor prachtig zomerweer. Op alle festivaldagen schijnt de zon volop, blijft het droog en met circa 27 graden is het zeer warm. In dit zomerse sfeertje is het verstandig voldoende water te drinken. Ook zonnebrandcrème is een must-have komende dagen.

In de voormiddag van de eerste festivaldag trekken wolkensluiers over het festivalterrein, waardoor de felste zon wordt afgeschermd. Ook ontstaat een enkele vriendelijke stapelwolk. Daarbij blijft het droog. Om circa 9:00 uur is het zeer aangenaam met een graad of 21. Wie ’s ochtends op de camping aankomt heeft dan ook perfect weer om een tentje op te zetten.

In de namiddag wordt de bewolking dunner en is het vrij zonnig. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 27. Een zwakke tot matige noordwestelijke bries brengt enige verkoeling. Ook ’s avonds is het goed toeven op het festivalterrein. Tot ongeveer 22:00 ligt de temperatuur boven 20 graden en schijnt een lekker avondzonnetje. In de nacht naar vrijdag koelt het af naar 14 graden.

Zonnebrand en water

Het zalige zomerweer zet zich vrijdag voort. Opnieuw is er veel zonneschijn en ontstaan in de namiddag stapelwolken. De maximumtemperatuur komt wederom uit op 27 graden. Vanwege het warme weer is het verstandig regelmatig een verkoelend watertje te drinken.

Zaterdag en zondag verlopen nog wat zonniger. De zon maakt overuren en slechts enkele stapelwolken werpen schaduwen over Werchter. Met zonkracht 7 verbrandt een onbeschermde huid al in een kwartiertje en is zonnebrandcrème geen overbodige luxe. De wind komt uit de noordhoek en daarmee blijft hitte uit. Het waait overwegend matig (3 Bft.). Het kwik stijgt in de namiddag naar een graad of 27. Het blijft kurkdroog. Met dit mooie zomerweer bedraagt het festivalweercijfer een 9 en daarmee kan het bijna niet beter!

Zwoele zomeravonden

In de avonden blijft het met ruim 20 graden lekker warm en zijn een t-shirt en korte broek meer dan voldoende. In de late avond en vroege nacht koelt het snel af en kan het wat frisjes worden. Toch hoef je geen dikke trui mee te nemen en met dansen en hossen krijg je het vanzelf warm. ’s Nachts ligt de minimumtemperatuur op 14 graden. Wie op een van de campings overnacht heeft aan een dunne slaapzak genoeg.

Maandagochtend wordt het opnieuw rap warm. Wie de ergste hitte wil vermijden kan best vroeg inpakken. Omdat er geen regen wordt verwacht kan de tent droog mee naar huis.

Foto: Festileaks

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
kazan

Goed nieuws voor iedereen die morgenavond de voetbalmatch tegen Brazilië buiten wil gaan kijken. Het is droog met aangename temperaturen …
Lees meer...

 
Barcelona beach spain

Vakantiegangers kunnen komende tijd in een groot deel van Europa genieten van prachtig zomerweer. Hitteliefhebbers zijn in Griekenland en Turkije …
Lees meer...