Zacht en overwegend droog weekend

Zonnige winterdag

Afgelopen week vielen er regelmatig buien, maar daar komt dit weekend verandering in. Het is meestal droog en er is naast wolkenvelden ook ruimte voor de zon. Zondag wordt het de mooiste dag van het weekend met in de middag regelmatig zonnige perioden. De maxima komen uit op een graad of 15, maar lokaal kan het zelfs 19 graden worden.

Morgen is er veel ruimte voor de zon, maar uiteindelijk neemt de bewolking toe. Zaterdag is het een bewolkte dag en is de zon waarschijnlijk weinig te zien. Wel is het een prima dag om naar buiten te gaan, want het blijft droog en er staat weinig wind. In het oosten en aan de kust wordt het een graad of 14, in Midden-België is het het zachtst met een graad of 17.

Zondag belooft de lekkerste dag van het weekend te worden. Er is meer ruimte voor de zon dan zaterdag, maar er is ook een aantal stapelwolken. Aan zee kun je lekker uitwaaien bij een matige tot vrij krachtige wind en maxima van 13-14 graden. In de rest van het land is het ook uitstekend weer voor een goede wandeling. In het binnenland is de wind is zwak tot matig en komen de maxima uit op 15-19 graden. In de Oostkantons is het iets frisser met 13-14 graden. Later op de dag is er kans op een bui.

Neem je zonnebrandcrème mee

De zonkracht is dit weekend 3 tot 4 en hiermee kan de huid in de zon in 30 minuten verbranden. Onze huid is nog niet gewend aan de feller wordende zon en daarom kan deze al snel rood verkeuren. Wanneer je dit weekend naar buiten gaat is het dus verstandig om je in te smeren.

Volgende week zacht weer

Na zondag blijft het zacht met maxima van een graad of 15. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en wolken en zo nu en dan wat regen.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Buien kleuren zondag mogelijk de finale van de Ronde van Vlaanderen. Het grootste deel van ‘De Ronde’ verloopt droog met …
Lees meer...

 
Het regent

Met 8,5 graden tegen 6,8 normaal als gemiddelde maandtemperatuur was maart 2019 zacht. Daarbij was de maand vrij nat en …
Lees meer...