Natte pakjesochtend

BELGIUM - SINTERKLAAS

Morgennacht en vrijdag tijdens pakjesochtend is het herfstachtig weer. De bewolking overheerst en er valt enige tijd regen. In de hogere delen kan ook wat smeltende sneeuw vallen. Bovendien waait het flink uit het zuidwesten. De temperatuur ligt iets boven nul ten zuiden van Samber en Maas en rond 9 graden in het westen.

Deze namiddag is het zonovergoten. Vannacht en morgen tijdens de voormiddag is het regionaal grijs met laaghangende bewolking en mist. De temperatuur stijgt vandaag en morgen naar maximaal 4-6 graden.

Als Sinterklaas morgenavond en in de nacht naar vrijdag langs de huizen gaat om de gezette schoentjes te vullen, neemt vanuit het westen de kans op regen toe. De temperatuur blijft 2-5 graden boven nul. In de Ardennen gaat het licht vriezen.

Vrijdag tijdens pakjesochtend ziet het weerbeeld er herfstachtig uit. Het is bewolkt en er zijn perioden van regen. In de hogere delen is kans op wat (smeltende) sneeuw. De temperatuur is in de voormiddag 0-4 graden ten zuiden van Samber en Maas en 5-7 graden elders. In het westen kan het 8-9 graden worden. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en waait matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee.

Elk jaar ander weer met pakjesochtend

Vorig jaar regende het ook op pakjesochtend. Er stond een stevige wind en het werd 8-11 graden. Het jaar daarvoor was het op 6 december droog met 8-9 graden. In 2016 was het koud voor Sint en Piet, het vroor in de ochtend en er kwam mist voor.

De verwachting voor het komende weekend en volgende week lees je in ons weerbericht.

Foto: AFP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
weerfotoBE0512

December is tot nu toe een droge maand, maar daar komt vanaf morgen verandering in. Vrijdag en zondag valt geruime …
Lees meer...

 
Ma 12 Nov 2018 Jannes Wiersema 006

Ondanks een zacht begin en een bovengemiddeld zachte laatste week was november 2019 iets kouder dan gebruikelijk. De gemiddelde temperatuur …
Lees meer...