Veel verse sneeuw in Franse Alpen

Wintersport carnavalsvakantie - krokusvakantie 2016_SS.jpeg

In de Franse Alpen valt morgen een pak sneeuw. Ook in de overige delen van de Alpen staat komende dagen sneeuw op het programma. Daarbij valt in het zuiden meer dan in het noorden. Op de route naar de Alpen kan het komende dagen ook regelmatig glad zijn, vooral in Duitsland. In eigen land zijn momenteel ook prima wintersportmogelijkheden.

Voor mensen die vrijdag of dit weekend naar de Alpen of juist terug naar België rijden is het even opletten. Niet alleen in de Alpen zelf, maar ook op de route door vooral Duitsland is regelmatig kans op gladheid. Zaterdagmiddag lijkt de beste tijd om door Duitsland te rijden. Morgen en in de nacht naar zaterdag is kans op sneeuw en regionaal ijzel. Zondag valt flink wat sneeuw in Zuid-Duitsland.

In Oostenrijk volgende week uitstekend wintersportweer

Komende dagen is het in de Oostenrijkse wintersportregio’s bewolkt met regelmatig neerslag. De vorstgrens ligt rond 1000 meter en in de lagere dalen kan soms regen vallen. Bij wat hevigere neerslag valt in de dalen (natte) sneeuw. Morgenavond en zaterdag kan de vorstgrens tijdelijk tot ruim 1500 meter stijgen en valt op meer plaatsen regen. Zondag valt de neerslag weer tot in de dalen als sneeuw. Vanaf maandag breekt een zonnige periode aan en kan optimaal van de verse sneeuw worden genoten.

In Frankrijk vooral morgen sneeuw

In de Franse Alpen valt vooral morgen een pak sneeuw. In de hogere delen kan wel een halve meter vallen. Ook hier stijgt de vorstgrens tijdelijk naar ruim 1500 meter, waardoor in de lagere delen regen valt. Morgenavond en in de nacht naar zaterdag gaat de neerslag in de lagere dalen weer over in sneeuw. In het weekend zijn nog enkele sneeuwbuien mogelijk en vanaf maandag start een zonnige periode met heerlijk wintersportweer.

In de Ardennen ook prima mogelijkheden

In Baraque de Fraiture ligt circa 35 cm. Ook zijn er verlichte pistes waarop in de avonden kan worden geskied en zijn er langlaufsporen. Het skigebied Val de Wanne (Trois Points) is ook open. Er ligt circa 30 cm sneeuw.

Komende dagen is het in de Ardennen meestal bewolkt met soms een beetje (smeltende) sneeuw. De maxima liggen rond of net boven het vriespunt. Vanaf maandag breekt een drogere periode aan met af en toe zon.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Promenade le long des conifères couverts de givre au plateau des Hautes Fagnes en Belgique

Januari gaat de boeken in als een sombere maand. In Ukkel scheen de zon slechts 38 uur. In een normale …
Lees meer...

 
Gladheid

In het winterseizoen is het altijd goed om op te letten of het glad is. Niet alleen automobilisten kunnen hinder …
Lees meer...