Vanaf zondag lekker weer

brus1

De meteorologische herfst start licht wisselvallig met morgen en zaterdag zonnige momenten, maar ook enkele buien. Zondag blijft het droog, is het wisselend bewolkt en wordt het 18-20 graden. Doordat er weinig wind staat is het aangenaam buiten. De eerste dagen van volgende week is het met 20-23 graden wat warmer. Er is veel ruimte voor de zon en de buienkans is klein.

Vanavond zijn er aanvankelijk buien. Later in de avond wordt het geleidelijk overal droog en in de nacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het wordt nevelig met lokaal een mistbank. De minima komen uit op 10-12 graden. In de Oostkantons kan het plaatselijk afkoelen tot 6 graden.

Morgenochtend vroeg is het in het binnenland lokaal mistig. De mist lost snel op en dan schijnt op veel plaatsen de zon. In de kustregio is het minder zonnig en is kans op een bui. Later in de ochtend ontstaan ook in het binnenland stapelwolken en in de namiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien. Daarbij is ook kans op onweer. De temperatuur stijgt in Vlaanderen naar 18-20 graden en er staat weinig wind.

Morgenavond komen aanvankelijk nog enkele buien voor. In de nacht is vooral in de kustregio kans op een bui. In het binnenland is het droog en kan weer lokaal mist vormen.

Buiige zaterdag, in de namiddag vanuit westen zon

Zaterdag is het wisselvallig met in de voormiddag een mix van zonnige momenten, stapelwolken en een aantal buien. In de namiddag wordt het vanaf het westen droger en ook steeds zonniger. Het is wel vrij fris met 14-15 graden in de Ardennen en 16-19 graden in de rest van het land. De wind is matig en waait uit het noorden.

Zondag blijft het (vrijwel) overal droog. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af en het wordt 18-20 graden in Vlaanderen. Omdat er weinig wind staat is het lekker weer.

Veel zon en prima middagtemperaturen

Maandag en dinsdag is het zonniger en blijft het droog. Met 20 tot 23 graden is het ook wat warmer dan in het weekend. Ook woensdag lijkt nog een droge en zonnige dag te worden. Hiermee start de eerste volle werkweek na de zomervakantie met heerlijk weer.

Na woensdag wordt de weersverwachting behoorlijk onzeker. De neerslagkans neemt toe en de spreiding in temperatuur wordt behoorlijk groot. Er is kans op maxima van 25 graden tijdens het volgende weekend, maar de middagtemperaturen kunnen ook zomaar tussen 15 en 18 graden uitkomen.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Stapelwolken_en_buien

Augustus gaat de boeken in als een normale maand. Dankzij de hoge maxima van eind augustus kwam de gemiddelde temperatuur in Ukkel …
Lees meer...

 
shutterstock_250460503

Er is tropische hitte op komst. Morgen wordt het volgens de laatste verwachting op veel plekken 30-32 graden. Alleen in …
Lees meer...