Weekendweer: tropische zaterdag, zondag een pak frisser

weerfotoBelgie

Het weekend kent twee gezichten. De zaterdag verloopt op veel plaatsen tropisch warm met veel zon. Zondag is het bijna 10 graden kouder. Bovendien is dan kans op enkele buien. Het grootste deel van de dag is het droog en schijnt geregeld de zon.

Het is vandaag prachtig zomerweer met veel zonneschijn. Vanuit het westen trekken sluierwolken over het land en geleidelijk ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft overal droog. De temperatuur stijgt naar 22 graden aan zee en naar 23-24 graden in de Ardennen en Hoge Venen. In de rest van het land stijgt het kwik naar 24-26 graden met de hoogste temperaturen in Limburg.

Tropische zaterdag

Na een heldere en frisse nacht met temperaturen van 7-13 graden is het morgen zonovergoten zomerweer. Er zijn hooguit wat velden met sluierwolken en het blijft droog. De temperatuur stijgt snel met uiteindelijk 28-30 graden in de namiddag. In Limburg kan het op uitgebreide schaal tropisch warm worden met 30-31 graden. Prima weer dus voor watersport of een middag in het zwembad. Aan zee is het aanvankelijk ook zomers warm, maar in de namiddag steekt een zeewind op en de temperatuur gaat dan omlaag.

Koelere zondag

Zaterdagavond neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de nacht naar zondag is kans op een bui. De temperatuur daalt naar 11-14 graden. Zondag is het een pak frisser dan de laatste tijd. Het wordt 17-21 graden en daarmee is het 8-10 graden kouder dan op zaterdag. Voor begin september zijn dit hele normale temperaturen. Aanvankelijk zijn er wolkenvelden, maar geleidelijk breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Wel is kans op enkele buien. De wind zit in de westhoek en waait matig tot vrij krachtig.

Foto: Ben Saanen

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
tornado-as-minerva-studio

Een tornado is snel ronddraaiende lucht aan de onderkant van een onweerswolk. Dit is zichtbaar als soort slurf doordat waterdamp …
Lees meer...

 
Zware orkaan Dorian stevent af op Florida

De Amerikaanse staat Florida maakt zich op voor orkaan Dorian. De storm gaat maandag als ‘Major Hurricane’ van de vierde …
Lees meer...