Enkele bui, daarna veel zon en warm

zomervakantie

Het zonnige en droge weer maakt morgen kortstondig plaats voor wolkenvelden en een paar onweersbuien. De natuur is gortdroog en in Ukkel heeft het in bijna drie weken tijd niet geregend! Donderdag kan in het zuidoosten een bui ontstaan, maar daarna breekt opnieuw een zonnige en droge periode aan. Daarbij kunnen we zomerse temperaturen van 25-27 graden verwachten. De Kempen maken kans op een paar tropische dagen.

Het is zonnig, droog en warm. Met uitzondering van de kust stijgt de temperatuur naar zomerse waarden van 26-28 graden. In Limburg en Antwerpen kan het 29 tot 30 graden worden. In de Kempen zijn heel lokaal maxima van 31 graden mogelijk. En in het zuiden kan zeer lokaal een bui ontstaan.

Komende nacht neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. Daarbij is kans op een enkele lokale bui. Ook morgen zijn er wolkenvelden en is het niet zo zonnig als vandaag. Het is wel flink warm met in het midden en oosten 27 tot lokaal 30 graden. Aan de kust is het een graad of 21. In de loop van de dag kunnen in het binnenland een paar onweersbuien ontstaan. In Ukkel heeft het al bijna drie weken niet geregend. Op 14 juni viel een klein beetje regen en daarvoor had het op 7 juni geregend.

Donderdag is ten zuiden van Samber en Maas kans op onweer en stijgt de temperatuur naar 21-24 graden. In de rest van het land is het zonnig en droog zomerweer en wordt het op veel plaatsen 25-27 graden.

Opnieuw zonnig en droog

Vrijdag begint weer een droge periode die waarschijnlijk tot volgende week woensdag duurt. De temperatuur blijft zomers en met 25-27 graden is het in het binnenland warmer dan normaal. Deze tijd van het jaar wordt het gewoonlijk 20-24 graden.

Na het weekend wordt het opnieuw warmer. Op verschillende plaatsen kan het 28 graden worden en de Kempen maken kans op tropische waarden van 30 graden. Het is vrij zonnig met in de nachtelijke uren kans op wat laaghangende bewolking. In de eerste helft van de middag is de zon met zonkracht 7 behoorlijk fel. Blijven smeren is het devies.

Eind volgende week en vooral in het daaropvolgende weekend neemt de kans op buien toe. De temperatuur gaat dan iets omlaag. Het is nog te ver vooruit om te kunnen zeggen hoeveel regen er valt en dat zullen we dus moeten afwachten.

Foto: J. Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Barcelona beach spain

Vakantiegangers kunnen komende tijd in een groot deel van Europa genieten van prachtig zomerweer. Hitteliefhebbers zijn in Griekenland en Turkije …
Lees meer...

 
go-belgium-640x300

Wie vanavond in eigen land naar de Rode Duivels gaat kijken, heeft perfect weer. Het is zonnig en bij een …
Lees meer...