Vanavond vanuit het zuiden sneeuw

sneeuw België

Na een droge start gaat het vanavond sneeuwen. De eerste sneeuw wordt in het westen verwacht en daar zal woensdagochtend 2-4 cm sneeuw liggen. Ook op andere plaatsen wordt het wit en in Hoog-België wordt het huidige pak sneeuw extra dik. De witte wereld houdt in Midden- en Laag-België niet lang stand. Veel sneeuw zal donderdag verdwijnen.

Vanaf het zuiden komt een neerslaggebied langzaam dichterbij. Momenteel ligt de neerslagzone boven het westen van Frankrijk. In Parijs gaat het in de loop van de namiddag sneeuwen en kan een pak van 5 tot 8 centimeter vallen. In het zuiden en vooral het westen van ons land stijgt later in de avond en komende nacht de kans op sneeuw. In het westen van het land kan aan het begin van de ochtend 2-4 cm sneeuw liggen. In het noordoosten blijft het wat langer droog.

Woensdagochtend zijn er perioden van lichte sneeuwval. De temperatuur ligt op veel plaatsen rond het vriespunt. De sneeuw zal hierdoor nauwelijks smelten en wegen die niet gestrooid zijn worden wit. Het gaat niet heel hard sneeuwen, maar er kan wel een laagje van 2 tot lokaal 5 centimeter vallen. In de hogere delen van de Ardennen valt 8-10 cm bovenop de 10-25 cm die er al ligt.

Smeltende sneeuw

In de loop van de voormiddag draait de wind naar het westen. Hierdoor zal de temperatuur in het westen van het land naar ruim 3 graden stijgen. Daardoor smelt de sneeuw voor een groot deel. In Midden- en vooral Hoog-België blijft het wit. De sneeuwzone trekt gedurende de namiddag naar het noordoosten weg.

In de nacht naar donderdag gaat het op grote schaal vriezen, maar donderdag overdag gaat het dooien, maar donderdagavond neemt de kans op nieuwe sneeuw toe. Vrijdag is het met 2-6 graden zacht. Met uitzondering van de Ardennen zal de sneeuw dan snel smelten.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Gladheid

In het winterseizoen is het altijd goed om op te letten of het glad is. Niet alleen automobilisten kunnen hinder …
Lees meer...

 
Meisje in sneeuw_SS.jpg

Gisteren en vanochtend is regionaal flink wat sneeuw gevallen. In het westen van het land lag vanochtend op veel plaatsen …
Lees meer...