GP Spa-Francorchamps van warm naar vrij koel

F1 Francochamps

Tijdens het komend raceweekend krijgen de coureurs en de fans bij de F1 in Spa te maken met een flinke temperatuurwisseling. Tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie schijnt de zon volop en wordt het warm. Vrijdag is het 24 graden en zaterdag wordt het zelfs 28 graden. Zondag is het heel ander weer met zon, stapelwolken en misschien een bui. Het wordt dan nog maximaal 19 graden.

Toeschouwers die de vrije trainingen en de kwalificatie bijwonen doen er goed aan om een zonnebril en zonnebrandcrème mee te nemen. Er wordt zonkracht 5 verwacht en daarbij kan een onbeschermde huid in 20-40 minuten verbranden.

Het is vrijdag heerlijk weer in Spa-Francorchamps met maxima rond 24 graden. Zaterdag wordt het met 28 graden flink warm. Zorg dat je voldoende drinkwater meeneemt naar het circuit. Ook voor de coureurs zal het zweten zijn in hun bolides.

Vorig jaar was het met 14 tot 18 graden behoorlijk fris tijdens de GP van België.

Infographic Formule 1: circuit Spa-Francorchamps

Tijdens race kleine kans op een bui

Zondag is er een afwisseling van stapelwolken en zon. Sommige stapelwolken kunnen boven België uitgroeien tot een bui. De kans dat een bui tijdens de race het circuit treft bedraagt 40%. Als er een bui ontstaat is dit een kortdurende regenbui, waarbij het tijdelijk flink kan plenzen. Of de regenbanden nodig zullen zijn is afwachten.

Na de warme dagen kan het zondag koel aanvoelen op de tribunes. Het wordt maximaal 19 graden en tijdens bewolkte momenten zal het een paar graden frisser zijn. Valt er een bui dan kan het even afkoelen naar een graad of 15.

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Zware orkaan Dorian stevent af op Florida

De Amerikaanse staat Florida maakt zich op voor orkaan Dorian. De storm gaat maandag als ‘Major Hurricane’ van de vierde …
Lees meer...

 
hittegolf foto belgie

In Ukkel werd het vandaag meer dan 30 graden. Daarmee is de derde hittegolf van deze zomer een feit. Drie …
Lees meer...