Natte en grijze start meteorologische lente

De meteorologische lente begint morgen, maar het is dan niet bepaald lenteweer. Na een aantal zeer zachte en zonnige dagen, wordt het heel ander weer. Met 6-10 graden wordt het minder zacht. Daarnaast neemt de bewolking en de kans op regen toe. In het weekend wordt het onstuimig en nat.

Vrijdag is het flink kouder dan de afgelopen tijd. Het wordt 6-7 graden in de Oostkantons en 9 à 10 graden in het westen en noorden van het land. Deze temperaturen zijn nog vrij zacht voor deze tijd van het jaar. Normaal wordt het 4 graden in het oosten en 10 graden in Laag- en Midden-België. De dag verloopt overwegend bewolkt en vooral in de vroege ochtend is kans op een bui. Vanaf het westen wordt het geleidelijk droog. Er staat een zwakke wind die overdag van het noorden naar het westen draait.

Blijft lenteweer voorlopig uit?

Het sombere weer houdt de komende tijd aan. Daarbij is het Vooral zondag en maandag nat en onstuimig. De zon laat zich niet of nauwelijks zien. Zaterdag trekt de zuidwestenwind aan tot vrij krachtig en aan de kust staat een krachtige wind. Zondagavond gaat het nog wat harder waaien en wordt de wind op een aantal plaatsen krachtig tot hard. Maandagmiddag neemt de wind weer in kracht af.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

In de Alpen neemt de bewolking toe en valt er van tijd tot tijd een sneeuwbui. Hiermee wordt het weer …
Lees meer...

 

Helaas voor de carnavalsgangers houdt het zonnige en droge weer geen stand. Het blijft wel vrij zacht met 8-13 graden, …
Lees meer...