Veroorzaakt het weer extra spektakel tijdens GP Bahrein?

circuit sakkir manama bahrein

In Bahrein is het meestal droog en zonnig. Komend weekend is echter kans op buien. Dit geldt vooral voor de trainingen en misschien ook de kwalificatie. Bij de race zondagavond is het zeer waarschijnlijk droog, maar waait het hard. Zand uit de woestijn op het circuit kan grote gevolgen hebben voor de grip. 

Op vrijdag, tijdens de vrije trainingen is het volop zonnig. De middagtemperatuur ligt rond 25 graden en er waait een matige (3-4 Bft.) noordenwind. De zon schijnt met UV-index 10 en dus kan je in de zon zeer snel verbranden.

Zaterdag is kans op buien. De buienkans neemt wel in de loop van de dag af. Dit betekent dat de kans op een natte baan bij de derde vrije training aan het begin van de middag beduidend groter is dan bij de kwalificatie eind van de middag. Ook wordt het in de loop van de middag zonniger. Met voldoende zon wordt het 26 graden en is het drukkend warm. De wind zit zaterdag in de oosthoek en is matig van kracht.

Race waarschijnlijk droog, maar wel veel wind

Zondag is kans op buien, maar volgens de laatste verwachting is ook dan de buienkans in de eerste helft van de dag groter dan in de tweede helft. De race vindt pas in de vroege avond plaats en dus is het tijdens de race zeer waarschijnlijk wel droog. Het is wisselend bewolkt en de temperatuur zakt van 27 graden aan het begin van de race naar 24 graden aan het einde van de race.

Wat verder opvalt is de wind. Tijdens de race staat waait er een vrij krachtige tot krachtige (5-6 Bft.) wind uit het zuidoosten. Ten zuidoosten van het circuit ligt, uiteraard, een woestijn. Als er lokaal zand op de baan waait kan dit de grip flink verlagen.

Race in het donker?

In Bahrein is het nu nog twee uur later dan in België. Bahrein kent geen zomertijd en dus is het tijdsverschil zondag nog maar één uur. Als de race begint (17:10 Belgische tijd, 18:10 lokale tijd) is de zon net ondergegaan. Tijdens de race wordt het dus donker, al is het circuit uiteraard zeer goed verlicht door kunstlicht.

Geef een reactie via Facebook

Tags:
Het regent

Met 8,5 graden tegen 6,8 normaal als gemiddelde maandtemperatuur was maart 2019 zacht. Daarbij was de maand vrij nat en …
Lees meer...

 
zomertijd

Vrijdag en zaterdag is het zonnig lenteweer met maxima van 14-17 graden. In de nacht naar zondag schakelen we over …
Lees meer...