Vanaf zomertijd juist kouder

zomertijd

Vrijdag en zaterdag is het zonnig lenteweer met maxima van 14-17 graden. In de nacht naar zondag schakelen we over op zomertijd. Het wordt dan juist beduidend kouder met zondagmiddag slechts 9-13 graden. Ook begin volgende week is het vrij fris en in de loop van volgende week neemt neerslagkans toe.

In de nacht van zaterdag naar zondag slaan we een uur over. Daar missen we qua weer niets aan. Het is volgens de laatste verwachting zwaar bewolkt, met kans op wat regen en een graad of 5.

Zondag start bewolkt met in de ochtend landinwaarts nog wat regen. In de namiddag is het overwegend droog en breekt in het westen en noorden de zon geleidelijk door. Het wordt 9 graden in de Ardennen en 10-13 in Vlaanderen. De matige, aan zee vrij krachtige, noordenwind maakt het voor het gevoel iets kouder.

Koude nacht, zonnige maandag

Na een nacht met op veel plaatsen lichte vorst en in de Oostkantons misschien wel matige vorst is het maandag droog met regelmatig zon. Met ’s middags 10-12 graden is het net iets kouder dan gebruikelijk op 1 april.

De dagen daarna neemt de neerslagkans toe. Het blijft aan de frisse kant met maxima rond 10 graden en minima rond 3 graden.

Geef een reactie via Facebook

Tags:
circuit sakkir manama bahrein

In Bahrein is het meestal droog en zonnig. Komend weekend is echter kans op buien. Dit geldt vooral voor de …
Lees meer...

 
birch tree aments spreading pollen 01

De kans op hooikoortsklachten stijgt de komende dagen. Door droog weer met zonnige perioden zal meer pollen in de lucht …
Lees meer...