Carnaval nat en grijs?

Helaas voor de carnavalsgangers houdt het zonnige en droge weer geen stand. Het blijft wel vrij zacht met 8-13 graden, maar de bewolking neemt toe en het wordt nat. Daarnaast wordt het onstuimig met lokaal een harde wind, wat minder goed nieuws is voor de optochten.

Carnaval belooft grijs en nat te verlopen. Op sommige plekken gaat de carnaval zaterdag al licht regenachtig van start. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig en de maxima komen uit op 9 graden in de Oostkantons tot 13 graden in het noorden en westen van het land. In de nacht naar zondag kan het lokaal flink regenen.

Zondag en maandag is het overwegend bewolkt en vallen er buien. De kans op zonneschijn is zeer klein. Zondagavond wordt het op veel plaatsen onstuimig met een krachtige tot harde wind en dit winderige weer houdt tot en met maandagmiddag aan. De wind maakt het voor het gevoel kouder, waardoor het nog minder aangenaam is om buiten te lopen.

Dinsdag is het weerbeeld gelukkig wat gunstiger. De wind neemt in kracht af en misschien kan de zon wel even doorbreken. Er is nog wel kans op een aantal buitjes, ook tijdens de befaamde popverbranding. Ook voor de carnavalsgangers die tot in de late uurtjes doorgaan is de paraplu geen overbodige luxe.

Veel minder koud

Toch is er ook een lichtpuntje: met maxima van 9-13 graden is het veel zachter dan vorig jaar. Toen werd het overdag 4-7 graden en daalde de temperatuur ’s nachts op veel plaatsen naar net onder het vriespunt. Het was toen ook wisselvallig, maar er stond wat minder wind.

Lenteachtig weer ten einde

Vandaag schijnt de zon nog heerlijk en komt de maximumtemperatuur uit op 16-18 graden. In Limburg kan het zelfs lokaal 19-20 graden worden. Na vandaag verdwijnt het lekkere zonnige weer. De komende nacht trekken wolkenvelden het land binnen. Morgen is het grijs en in de namiddag valt lokaal lichte regen. Ook vrijdag is het overwegend bewolkt en is er kans op wat regen.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

De meteorologische lente begint morgen, maar het is dan niet bepaald lenteweer. Na een aantal zeer zachte en zonnige dagen, …
Lees meer...

 

Dinsdag reikte de temperatuur in Ukkel tot maar liefst 20,2 graden. Daarmee werd het maandrecord voor februari verpulverd en beleefden …
Lees meer...