Onstuimig weekend met vooral zondag veel regen

Het regent

Komend weekend is het onstuimig herfstweer met op beide dagen veel wind. Aan de kust waait het krachtig tot soms zeer krachtig. Ook is kans op windstoten tot circa 75 km/uur. Zaterdag trekt een aantal buien over het land, maar zien we ook regelmatig de zon. Op zondag blijft het aandeel zon in het weerbeeld uiterst beperkt en kan regionaal veel regen vallen.

Morgen zijn er overdag enkele buien. In de avond en nacht naar zaterdag trekt een buiengebied over het land en kan de wind vooral aan zee en in de Ardennen al fors uitpakken.

Zaterdag is het herfstachtig met veel wind en regelmatig buien. Tussen de buien door schijnt soms de zon. De zuidwestenwind is in het binnenland matig tot vrij krachtig en in de kustregio krachtig (6 Bft.). Bovendien is de wind, vooral bij buien, vlagerig. Het wordt 17-19 graden, in de Ardennen 14-16 graden.

Zondag eerst regen, dan buien

Zondag zal zijn naam geen eer aan doen, want de zon krijgen we op deze dag niet of nauwelijks te zien. Het is opnieuw herfstachtig met veel wind en regen. In de ochtend zijn er perioden van regen. In de namiddag wordt de neerslag meer buiig. Daarbij zijn er soms droge perioden, maar kan het ook af en toe flink doorplenzen. Ook is vooral in het westen van het land kans op een donderslag.

Tijdens een droog moment wordt het in Vlaanderen maximaal 18 graden. In de Ardennen wordt het 15-16 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind is landinwaarts matig of vrij krachtig en aan zee krachtig tot zeer krachtig, 6-7 Bft. Er is kans op windstoten tot circa 75 km/uur. Aan het einde van de dag draait de wind naar het westen.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
weerfotoseptemberBE

September, de eerste herfstmaand, kende een nat en somber einde. Toch was het over het algemeen een vrij normale maand. …
Lees meer...

 
GP Rusland circuit

De F1 coureurs krijgen tijdens het GP-weekend in Rusland te maken met regen. Zaterdag trekken felle buien vanaf de Zwarte …
Lees meer...