GP-weekend Rusland met regen en zon

GP Rusland circuit

De F1 coureurs krijgen tijdens het GP-weekend in Rusland te maken met regen. Zaterdag trekken felle buien vanaf de Zwarte Zee over Sotsji. Zondag neemt de kans op regen sterk af en breekt de zon door. De omstandigheden tijdens de kwalificatie zullen dus flink verschillen van de condities tijdens de race.

Ook tijdens de eerste vrij trainingen op vrijdagochtend en vrijdagmiddag is al kans op regen in het Olympisch Park van Sotsji. De weermodellen berekenen vooral in de bergen landinwaarts enkele buien, maar ook aan de kust van de Zwarte Zee is een bui mogelijk. De kans op regen ligt tijdens de trainingen rond 30%. Verder is het bewolkt en staat er een zwakke zuidenwind. Die voert warme lucht aan: het wordt ’s middags ongeveer 24 graden.

Formule 1: Grand Prix van Rusland

Buien vanaf de Zwarte Zee

Zaterdagochtend trekken felle buien afkomstig vanaf de Zwarte Zee over het Formule-1-terrein. Er valt zo’n 10-20 mm regen. Bij de felste buien kan ook onweer en hagel voorkomen. Ook ’s middags tijdens de kwalificatie zijn nog buien mogelijk, maar ze worden geleidelijk minder zwaar.

Zondag zonnig en droog

Zaterdagavond trekken de regenbuien zuidoostwaarts weg en klaart het op. Zondag overdag is er een afwisseling van stapelwolken en zon. Bij een zwakke zuidenwind wordt het een graad of 22. Prima weer voor zowel de coureurs als de toeschouwers.

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Het regent

Komend weekend is het onstuimig herfstweer met op beide dagen veel wind. Aan de kust waait het krachtig tot soms …
Lees meer...

 
Za 14 Sept 2019 Jannes Wiersema 013

Zaterdag wordt een zonnige nazomerdag. Zondag begint nog met zon, maar al snel neemt de bewolking toe en in de …
Lees meer...