Nat en fris laatste weekend van april

Ma_17_April_2017_Jannes_Wiersema_029_3700_x_2079_sok6zs

Komend weekend verloopt buiig en fris. De maxima liggen tussen 7 en 13 graden en de wind maakt het voor het gevoel nog wat kouder. Vooral zaterdag kan de wind flink uitpakken. In de Ardennen is zondagmiddag, tijdens Luik-Bastenaken-Luik, kans op hagel en onweer.

Zaterdag trekt een regengebied in de ochtend van west naar oost over het land. Daarbij waait het flink. De westen- tot zuidwestenwind wordt aan zee (zeer) krachtig (6-7 Bft.). In de namiddag wordt het weerbeeld buiig met tussendoor soms zon. Tijdens buien is kans op een donderslag en zware windstoten tot 80 km/uur. De maximumtemperatuur varieert van 8 graden in de Ardennen tot 13 in Laag-België.

Felle buien en fris tijdens Luik-Bastenaken-Luik

Ook zondag is het zwaar bewolkt met talrijke buien. De buien pakken in de oostelijke helft van het land het zwaarst uit met kans op onweer en hagel. Zondagmiddag wordt het sluitstuk van de voorjaarsklassiekers verreden. Het peloton staat een zware koers te wachten. Naast buiig is het fris met in de Ardennen maxima van 7-10 graden. Tijdens een felle hagelbui zakt het kwik tot een graad of 3.

In Vlaanderen wordt het zondagmiddag 12-13 graden en zal de zon iets vaker doorbreken dan in Wallonië. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig landinwaarts en veelal vrij krachtig (5 Bft.) aan de kust.

Groot contrast met afgelopen weekend

Het paasweekend verliep zeer zonnig en droog. Ook was het warm met op zaterdag en zondag maxima van 19 graden aan zee tot regionaal 25 graden in het binnenland. Op Paasmaandag was het ook aan zee zomers warm en liep het kwik in Izegem zelfs op naar 26,7 graden.

Foto: Jannes Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Graspollen allergie hooikoorts Jannes Wiersema

De afgelopen weken zijn de eerste grassoorten lokaal tot bloei gekomen. Na een periode van droogte vielen vorige week weer …
Lees meer...

 

De krappe straatjes van het stratencircuit in Bakoe liggen er dit raceweekend droog bij. Geen glijpartijen door de regen dus …
Lees meer...