GP Duitsland: heet en kans op een onweersbui

Verstappen bij Grand Prix Duitsland

Komend raceweekend is het heet in Duitsland. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het droog, zonnig en komt de maximumtemperatuur uit op maar liefst 39 graden! Bij de kwalificatie is het met 32 graden minder heet en is er kans op een onweersbui. Zondag is het weerbeeld vergelijkbaar, maar wordt het nog enkele graden koeler.

Vrijdag schijnt de zon volop in Hockenheim. Het wordt snikheet bij maxima van 39 graden. Op het circuit wordt het nog veel heter door de grote hoeveelheid asfalt. In de bolides zal de temperatuur gemakkelijk tot boven 50 graden stijgen. De Formule 1 wagens worden dus flink getest. De coureurs zelf zullen verkoelende maatregelen moeten nemen.

Kans op buien neemt toe

Het weer tijdens de derde vrije training en kwalificatie op zaterdag lijkt meer op het weer tijdens de race op zondag. Nog steeds wordt het zeer warm met maxima van 31 graden. In de loop van de dag stijgt de buienkans, dus misschien komen de regenbanden tijdens de kwalificaties wel van pas. Als er een bui ontstaat zal het daarbij waarschijnlijk ook onweren.

Stapelwolken met wat zon en kans op een bui

Zondag bestaat het weerbeeld uit veel stapelwolken met af en toe wat zon. Er staat er een matige zuidwestenwind en er kunnen pittige regen- en onweersbuien ontstaan. De hitte is met maxima rond 28 graden voorbij, maar doordat de luchtvochtigheid stijgt zal het broeierig warm aanvoelen.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Vanmiddag is de hoogste temperatuur ooit gemeten in België. In Angleur, nabij Luik, steeg de temperatuur vandaag tot maar liefst 40,2 graden. Het …
Lees meer...

 
Hittegolf bereikt Limburg

Het wordt komende dagen uitzonderlijk heet. De absolute temperatuurrecords worden mogelijk morgen of donderdag verbroken. In de Kempen kan het …
Lees meer...