Droog bij GP Azerbeidzjan

De krappe straatjes van het stratencircuit in Bakoe liggen er dit raceweekend droog bij. Geen glijpartijen door de regen dus bij het betere bochtenwerk in de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het is heerlijk weer met flinke zonnige perioden, stapelwolken en temperaturen rond 20 graden. Een matige zuidenwind blaast frisse lucht vanaf de Kaspische Zee het land op.

Tijdens de finale race op zondag schijnt de zon volop. Er ontstaan enkele vriendelijke stapelwolken, maar het blijft de hele race droog. Met 19 à 20 graden is het voor toeschouwers heerlijk weer om naar de wedstrijd te kijken. Voor de race zelf speelt het weer geen rol van betekenis.

Zonnige kwalificatie in land van het vuur

Op vrijdag en zaterdag is het tijdens de vrije trainingen ideaal weer voor de coureurs om zich op de race voor te bereiden. De zon staat te blaken aan de hemel en slechts enkele stapelwolken dempen soms het zonlicht. Ook op deze dagen is het een graad of 20 in Bakoe en waait er een matige zuidenwind vanaf de Kaspische Zee.

Ook tijdens de kwalificatie op zaterdag tussen 15:00 en 16:00 uur onze tijd is het perfect raceweer. Met een weercijfer 9 kan de kwalificatie niet meer stuk!

Foto: EPA

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Ma_17_April_2017_Jannes_Wiersema_029_3700_x_2079_sok6zs

Komend weekend verloopt buiig en fris. De maxima liggen tussen 7 en 13 graden en de wind maakt het voor …
Lees meer...

 
Saharazand Jannes Wiersema

Een grote wolk met Saharazand ligt momenteel boven ons land. Zolang het droog blijft merken we dit alleen aan extra …
Lees meer...