Frisser dan normaal komende dagen

Zon en buien

De temperatuur gaat omlaag en donderdag is het met 10 tot 14 zo’n 3 graden kouder dan normaal. Vorige week donderdag was het in het centrum en noorden van het land 27 tot 29 graden. Met het dalen van de temperatuur wordt het wel wat zonniger. Vrijdag is het prima weer met 15-18 graden en zonnige perioden. In het weekend daalt de temperatuur naar 12-15 graden en zondag wordt het buiig.

Vanmiddag is het grijs en valt zo nu en dan wat regen. Alleen in het zuidoosten is het overwegend droog en kan af en toe de zon schijnen. Met 14 graden aan de kust en 16-17 graden in het binnenland hebben we vrij normale temperaturen. Komende nacht neemt de neerslag toe. Het gaat iets vaker regenen, ook in het zuidoosten.

Morgen begint de dag somber met af en toe regen. In het westen breekt al snel de zon door en wordt het droog. In de middag schijnt ook in het oosten af en toe de zon, maar er kan wel een bui ontstaan. Met 13 tot 16 graden is het net wat koeler dan vandaag.

Donderdag wordt de koudste dag van de week met op veel plaatsen slechts 14 graden en in Hoog-België is het een graad of 10. Daarmee is het 3 graden kouder dan normaal. Vorige week donderdag hadden we juist bijzonder hoge temperaturen. Met 27 tot 29 graden was het in het centrum en noorden 10-12 graden warmer dan gebruikelijk. Het weerbeeld is komende donderdag wisselend met flinke zonnige perioden en stapelwolken. Daarbij ontstaan enkele regenbuien. Een matige tot vrij krachtige westenwind maakt het nog wat frisser, zeker als je in de schaduw staat.

Vrijdag prima weer

Vrijdag en zaterdag is de kans op een bui klein en blijft het een groot deel van de tijd droog. Er zijn veel stapelwolken met zo nu en dan ook zon. De middagtemperatuur stijgt naar 15 tot 18 graden, maar zaterdag wordt het door een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind mogelijk iets koeler.

Zondag kunnen we weer buien verwachten en is het een groot deel van de tijd bewolkt. De temperatuur stijgt door de buien waarschijnlijk niet verder dan naar 12 tot 15 graden.

Foto: J. Wiersema

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Graspollen allergie hooikoorts Jannes Wiersema

De eerste bloeiende grassoorten zijn de voorbije dagen waargenomen en komende weken zullen steeds meer grassen tot bloei komen. Op …
Lees meer...

 
Bart_Veurne2_sptudo

We kunnen nog een paar dagen genieten van warm weer. Vooral zaterdagmiddag is het vrij zonnig en wordt het 21 …
Lees meer...