Zo heet en zonnig wordt het in en na het weekend

Hoewel augustus bijna voorbij is, geeft de zomer nog even vol gas. De zon maakt overuren en zondag kan het op veel plaatsen 31 of 32 graden worden. Ook na het weekend is het heet en vrij zonnig. Tot en met woensdag schommelt de middagtemperatuur regionaal rond 30 graden. Wel wordt de lucht vochtiger, waardoor het drukkend warm is en de kans op onweersbuien toeneemt.

Vandaag is het al genieten voor liefhebbers van zomerse warmte. Met uitzondering van de kust en Ardense toppen wordt het overal warmer dan 25 graden. De maxima komen uit op 24 graden aan zee en 26 tot lokaal 28 graden in het binnenland. De hoogste temperaturen zijn voor Limburg. De zon maakt overuren, er trekken dunne wolkensluiers over het land en het blijft overal droog.

Eerste tropische dag augustus

Deze maand is het nog nergens warmer geweest dan 30 graden, maar daar komt zaterdag verandering in. Het kwik loopt in de Kempen namelijk op naar ruim 30 graden. In de rest van het land is het zomers met circa 29 graden. Overal schijnt de zon met hooguit dunne sluierwolken.

Wie verkoeling zoekt kan naar het strand gaan. De zeewatertemperatuur is met 19 graden namelijk perfect voor een duik. Op het strand word je daarna snel droog bij een temperatuur van maximaal 27 graden. Een licht briesje uit het oosten maakt het heel aangenaam. De kans op zeewind is klein.

Zondag wordt het in vrijwel het hele land 31 à 32 graden. Alleen aan de kust en in de Ardennen is het een paar graden koeler. Het is zonovergoten en droog. Ook ’s avonds kun je nog lang genieten van de warmte, ook al wordt het vroeg donker.

Zweten na het weekend

Ook maandag, dinsdag en woensdag viert de zomer hoogtij met maxima van 29-32 graden. Ondanks dat het hiermee even warm is als op zondag, voelt het warmer aan. De lucht wordt namelijk met de dag vochtiger, waardoor de hitte klam en onaangenaam wordt.

De vochtigere lucht heeft ook gevolgen voor het weerbeeld. In tegenstelling tot het weekend kunnen stapelwolken ontstaan. Deze kunnen dinsdag en vooral woensdag lokaal uitgroeien tot een onweersbui. Na woensdag neemt de kans op onweersbuien verder toe en lijkt het gedaan met de hitte. Hoever het afkoelt lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
hittegolf foto belgie

In Ukkel werd het vandaag meer dan 30 graden. Daarmee is de derde hittegolf van deze zomer een feit. Drie …
Lees meer...

 
Shining sun at clear blue sky with copy space

Van april tot en met september kunnen we op zonnige dagen veel vitamine D opdoen. Dit is belangrijk voor onze …
Lees meer...