Zeer heet in Zuid-Frankrijk bij Tour de France

Tourdefrance-publiek

Bij de etappe van morgen is het bijzonder heet met temperaturen van ruim 35 graden. De wind is aan het einde van etappe gunstig voor waaiers. Donderdag zoekt de Tour de France verkoeling op in de bergen. In de Alpen is bovendien kans op een lokale onweersbui. 

In en rond Nîmes is het vandaag (rustdag) en morgen zonnig en snikheet. De maximumtemperatuur bedraagt 35-38 graden. Er waait morgenmiddag een matige zuiden- tot zuidwestenwind. Op het voorlaatste stuk van de etappe, van grofweg Anduze tot Uzès, waait de wind van de zijkant tot schuin achter. De laatste 28 kilometer is de wind veelal schuin tegen. Dit is ongunstig voor eventuele vluchters en geeft kans op waaiers!

Woensdag richting de Alpen, nog geen echte bergen

De etappe van woensdag brengt de renners van het Rhônedal naar Gap. Het wordt 33 graden met een mix van wolken en zon. Een klimmetje van de derde categorie op circa 10 kilometer van de finish zal een massasprint waarschijnlijk voorkomen.

Eerste alpencols in de Tour de France

Donderdag moet het peloton drie alpenreuzen over met de Col de Vars, de Col d’Izoard en de Col du Galibier. Er is een mix van zon en stapelwolken en in de dalen is het met circa 30 graden behoorlijk heet. Hoog op de berg, de top van de Galibier ligt op ruim 2600 meter, is het beduidend frisser met circa 13 graden. Aan het einde van de middag is er een kleine kans (circa 15%) op een onweersbui.

Check het weer in heel Frankrijk.

Foto: ANP

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Hittegolf bereikt Limburg

Het wordt komende dagen uitzonderlijk heet. De absolute temperatuurrecords worden mogelijk morgen of donderdag verbroken. In de Kempen kan het …
Lees meer...

 

Voor volgende week staat zeer heet weer op het programma. De heetste dagen worden waarschijnlijk woensdag en donderdag met op …
Lees meer...