Troosteloos weer dit weekend

sad weather

Het weekend begint met perioden met regen. De neerslag neemt zaterdagmiddag af, maar doordat er nauwelijks wind staat verandert het weerbeeld nauwelijks. Ook zondag hebben we te maken met uitgestrekte wolkenvelden. Wel is het op een enkel spatje na droog. Overdag is het met 4-6 graden iets kouder dan normaal. ’s Nachts is het met 2-4 graden niet veel kouder, maar volgende week gaat het wel enkele graden vriezen.

Dit weekend is het somber herfstweer. Een depressie trekt zaterdag heel gestaag over het land. Het is grijs en er zijn perioden met regen en motregen.  Er staat erg weinig wind en hierdoor hoeven we weinig verandering te verwachten. In de loop van de middag neemt de neerslag iets af en in de avond zijn er ook droge perioden.

Ook de temperatuur verandert nauwelijks. Overdag is het 4-5 graden en in Limburg kan het net 6 graden worden. Daarmee is het een paar graden kouder dan normaal. In de avond wordt het een graadje kouder en daarna blijft de temperatuur lang rond 4 graden liggen. Het blijft bewolkt en daardoor zal het niet vriezen. De minima komen uit tussen 2 en 4 graden. Ook van dichte mist is waarschijnlijk geen sprake. Alleen in Hoog-België is het mogelijk zo vochtig dat het zicht sterk terugloopt.

Zondag hoeven we niet te rekenen op een sterke weersverbetering, behalve dat er minder regen valt. We blijven te maken houden met uitgestrekte wolkenvelden en daar kan zo nu en dan een beetje (mot)regen uit vallen. Ook dan staat er weinig wind en het wordt 5-6 graden.

Vorst na het weekend

Volgende week worden de nachten kouder. In de nacht naar dinsdag kan het in de oostelijke delen tot vorst komen en in de nacht naar woensdag kan het op grote schaal 1-2 graden vriezen. Mogelijk wordt het op de Limburgse zandgronden of in de Oostkantons plaatselijk -4 of -5 graden. Het is dan droog met in de middag 2-5 graden en zo nu en dan zon.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Schneekanone in den Bergen

In de laatste dagen van afgelopen week heeft het fiks gesneeuwd in de Franse Alpen. Daarna is ook elders in …
Lees meer...

 
A

De GP van Abu Dhabi wordt gehouden onder zonnige en tropische omstandigheden. Er is vrijwel geen wolkje aan de lucht …
Lees meer...