Eerste hittegolf op komst

Vanaf morgen begint een bijzonder warme periode. Zondag komt de maximumtemperatuur in het noorden lokaal al op 29-30 graden uit. De dagen daarna loopt de temperatuur nog verder op. Woensdag wordt het op een aantal plaatsen 37-38 graden. De eerste hittegolf van het jaar dient zich aan.

Er is sprake van een hittegolf als in Ukkel een temperatuur van 25,0 of hoger gehaald wordt. Daarnaast moeten 3 dagen daarvan tropisch warm zijn met tenminste 30,0 graden. Zondag wordt het in Ukkel al een graad of 29 en de temperatuur loopt de dagen daarna nog verder op. De kans op een hittegolf is zeer groot. Woensdag wordt het in Ukkel maar liefst een graad of 36. Het weerbeeld bestaat uit veel zon en soms enkele wolkensluiers.

Lokaal 38 graden

Morgen is het heerlijk weer met maxima van 20-24 graden, maar daarna wordt het flink warmer. Zondag wordt het in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg een graad of 29. In Limburg kan het lokaal zelfs 30 graden worden. In het overige deel van het land is het zomers warm met 26-29 graden. Vanaf maandag komt de maximumtemperatuur in het hele land boven de tropische 30 graden uit. Dinsdag komen de maxima uit op 30 graden aan de kust tot 37 graden in het noorden van Limburg. Woensdag wordt de warmste dag. De hoogste temperaturen worden wederom verwacht in Limburg. Plaatselijk kan het 37-38 graden worden. Ook in de rest van het land is het dan zeer warm met 30-36 graden.

Aanhoudende hitte?

Na woensdag lijkt de hitte te verdwijnen doordat de wind naar het noordoosten draait, maar hoe warm het precies wordt is nog onzeker. De kans op neerslag blijft klein.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Morgen belooft een bijzonder hete dag te worden. In het hele land krijgen we te maken met tropische temperaturen en …
Lees meer...

 
weerfoto200619

De astronomische zomer start morgen nog met normale temperaturen voor juni. Het wordt 18-22 graden. De komende dagen wordt het …
Lees meer...