Zomertijd begint met prima voorjaarsdag

zomertijd

Met in de namiddag circa 11 graden en minima van een graad of 3 is het komend weekend een stuk warmer dan afgelopen weekend. In de nacht van zaterdag naar zondag wordt de klok om 2:00 uur een uur vooruitgezet. Waarschijnlijk valt dan in Vlaanderen op veel plaatsen regen. Zondag, de eerste dag in de zomertijd, is het overwegend droog met zonnige perioden. Het vooruitzicht naar volgende week laat wisselvallig weer zien. De zomertijd duurt tot het laatste weekend van oktober.

Het uur dat in de nacht naar zondag wordt overgeslagen kan wat het weer betreft prima gemist worden. Het is op veel plaatsen bewolkt en er valt af en toe regen. De temperatuur ligt rond een graad of 4.

Westen zondag meer zon dan oosten

Zondagochtend trekt de regen naar het oosten weg en de rest van de dag verloopt, op een lokaal buitje na, droog. Er waait een matige (noord)westenwind en het wordt 8 graden in de Ardennen tot 12 graden in de Kempen en rond Kortrijk. De temperatuur is hiermee vrij normaal voor eind maart. In de voormiddag is het op veel plaatsen zwaar bewolkt, in de namiddag komt er steeds meer ruimte voor de zon.

Komende week wordt het wisselvalliger. Vooral woensdag lijkt een zeer natte dag te worden. Het wordt iets frisser met maxima van 7 tot 10 graden. In de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt in het binnenland en rond 4 graden in de kustregio.

Richting Pasen weer kouder?

Rond de maandwisseling wordt de verwachting onzeker. Waarschijnlijk blijft het in het paasweekend relatief koud met zelfs een toenemende kans op nachtvorst. Een minderheid van de weermodellen laat een overgang naar warmer lenteweer zien.

Overgang naar zomertijd vorig jaar warmer

Vorig jaar verliep de eerste dag met zomertijd beduidend warmer dan komende zondag. Het werd 14-18 graden. Daarbij was het volop zonnig. De dagen erna liep de temperatuur nog wat op. Op dinsdag 28 maart 2017 werd het op veel plaatsen 20-21 graden.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Rick Bekker ijs op takken

Maart verloopt kouder dan afgelopen januari. In de wintermaand januari kwam de gemiddelde temperatuur in Ukkel uit op 6,0 graden …
Lees meer...

 
Di_06_Febr_2018_Jannes_Wiersema_044_yuojq3

Gisteren bleef de temperatuur in Ukkel op -0,1 graden steken. Daarmee was sprake van een bijzonder late ijsdag. Zowel in de …
Lees meer...