Zonnig, droog en heet tijdens Grand Prix Abu Dhabi

A

De GP van Abu Dhabi wordt gehouden onder zonnige en tropische omstandigheden. Er is vrijwel geen wolkje aan de lucht en de stevige wind voelt aan als een föhn. Het wordt overdag 30-33 graden. Tijdens de race valt de duisternis in en ligt de temperatuur rond een tropische 30 graden.

Abu Dhabi, gelegen aan de Perzische Golf, heeft een woestijnklimaat, waarbij de temperatuur in de zomer gemakkelijk oploopt boven 40 graden. Gelukkig gaan ze ook daar de ‘winter’ in en dat betekent iets aangenamere temperaturen. Desalniettemin is het ook nu nog behoorlijk heet voor de coureurs.

Buien boven Golf halen Abu Dhabi niet

Komende dagen ontstaan forse regen- en onweersbuien boven het noorden van Saudi-Arabië en de Perzische Golf. Ook in delen van Irak en Iran en in Koeweit, Bahrein en Qatar kunnen pittige buien ontstaan. De buien verplaatsen zich langzaam in noordoostelijke richting, maar bereiken Abu Dhabi zeer waarschijnlijk niet. Wel kan af en toe wat sluierbewolking vanaf de buien richting het Yas Marina-circuit waaien, maar daar schijnt de zon gewoon doorheen.

Tijdens de eerste vrije training op vrijdag is het vrij zonnig en al behoorlijk heet met een temperatuur rond 30 graden. Warmer wordt het niet, want de matige wind waait in de middag vanaf zee en dat geeft een licht verkoelend effect. Tijdens de start van de tweede vrije training om 17:00 uur lokale tijd is het al bijna donker en zal de temperatuur een paar graden dalen.

Vrij zonnig en heet weekend

Zaterdag is het vrij zonnig en kan af en toe wat sluierbewolking voor de zon trekken. Omdat er deze dag een hete woestijnwind waait, zal de temperatuur hoger uitvallen met 32 graden. Tijdens de kwalificatie is het helder en ligt de temperatuur rond de tropische grens van 30 graden.

De race wordt zondag gehouden om 17:10 uur. De zon gaat 17:32 uur onder en daarna valt de duisternis snel in. Na een bloedhete middag met maxima rond 33 graden en een droge wind die aanvoelt als een hete föhn, zal het in de avond langzaam afkoelen naar circa 30 graden. De vlagerige wind zal tijdens de race afnemen. Omdat de lucht erg droog is, voelt het niet benauwd aan en dat is wel zo prettig voor de coureurs en toeschouwers. Uiteindelijk koelt het in de nacht niet verder af dan 23 graden.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
sad weather

Het weekend begint met perioden met regen. De neerslag neemt zaterdagmiddag af, maar doordat er nauwelijks wind staat verandert het …
Lees meer...

 
Do 15 Nov 2018 Jannes Wiersema 006

Gisteren is in de Hoge Venen voor het eerst dit jaar een ijsdag gemeten. De maximumtemperatuur bleef in Mont-Rigi steken …
Lees meer...