Komende dagen bijzonder zacht

Zon

Morgen en vooral donderdag is het bijzonder zacht voor eind november. Op grote schaal wordt het 15 graden en vooral in de Kempen kan het nog een graadje warmer worden. Ook de nachten verlopen uitzonderlijk zacht. Lokaal komt het kwik niet onder de 10 graden. In het weekend wordt het gevoelig kouder. Zondag wordt in de Ardennen (smeltende) sneeuw verwacht.

Vanmiddag is het bewolkt met vooral in het noorden en in de Ardennen lokaal nog motregen. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Met 7 graden in Hoog-België tot 13 in West-Vlaanderen is het vandaag al zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het 4-9 graden.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend bewolkt met zeer lokaal nog wat gemiezer. Het is boterzacht met minima van 4-7 graden in de Ardennen en 8-11 in de rest van het land. De hoogste waarden vinden we aan zee. Normaal is het 5 graden aan zee, 3 in het centrum en -1 in de Ardennen.

Morgen veel zon

Woensdag wordt een mooie najaarsdag. In de loop ochtend breekt vanuit het zuidwesten de zon goed door en in de namiddag wordt het ook in de Ardennen en de Kempen zonnig. Wel waait het stevig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 8 graden in de hogere delen van Luxemburg en 13-14 graden in Vlaanderen.

In de nacht naar donderdag is het droog en zijn er brede opklaringen. Aan het eind van de nacht nemen vanaf het westen de bewolking en de kans op regen toe. Er staat een stevige zuidwestenwind en het wordt op veel plaatsen niet kouder dan 9-11 graden. Alleen in de Ardennen kan het lokaal afkoelen tot een graad of 5.

Donderdag buien, veel wind en bijzonder zacht

Donderdag schijnt in het binnenland de zon nog even. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en trekt een aantal buien over het land. Het is behoorlijk onstuimig met in de ochtend in het binnenland een vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 5 en aan zee een (zeer) krachtige wind, 6-7 Bft. Daar komen mogelijk zware rukwinden voor tot circa 75 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind af.

Met deze zuidwestelijke stroming wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd. Het wordt 11-13 graden in de Ardennen, 14-15 in het westen en het centrum en 16 in de Kempen. Ter vergelijk: het dagrecord voor 23 november in Ukkel staat op 15,9 graden en stamt uit 1984. Waarschijnlijk blijft dit record dus net overeind.

Vrijdag lijkt een natte dag te worden. Er staat wat minder wind dan op donderdag en het is nog steeds behoorlijk zacht met 10 graden in de Ardennen en 11-13 in Vlaanderen.

Zondag sneeuw in de Ardennen

In het weekend doet de middagtemperatuur een flinke stap terug met circa 8 graden op zaterdag en 7 op zondag. In de Ardennen wordt het zondag nog slechts 2-3 graden. Ook de nachten worden kouder met vanaf zondagnacht een toenemende kans een graadje vorst.

Zaterdag start met regen. Later op de dag wordt het weerbeeld buiig met tussendoor ook zon. Ook zondag is er een afwisseling van buien en zonnige momenten. In de Ardennen zal de neerslag steeds meer als (smeltende) sneeuw vallen.

Na het weekend blijft het wisselvallig met soms ook de zon erbij. De temperatuur gaat nog iets verder naar beneden, maar echt winterweer zit ook op de lange termijn voor Vlaanderen nog niet in de verwachting.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Overstromingen en modderstromen in Australië

Weerfenomeen La Niña is sinds deze herfst actief en zal waarschijnlijk de hele winter aanhouden. Rond de evenaar neemt hierdoor …
Lees meer...

 
Storm

In Zuid-Italië en op het Griekse vasteland is vanwege zware regen- en onweersbuien code oranje van kracht. De depressie die …
Lees meer...