Morgen sneeuw en een gure wind

Op grote schaal lichte sneeuwval

Er is sneeuw in aantocht. De eerste vlokken vallen dinsdagochtend vroeg in het westen. Daarna breidt de sneeuw uit naar het centrum en in de middag valt in het oosten sneeuw. Op veel plaatsen kan 1-3 cm vallen. In het westen wordt het ’s middags droog met dooi, maar in de nacht naar woensdag kan het opnieuw sneeuwen. Daarbij kan het op verschillende plaatsen glad worden door bevriezing van natte weggedeelten.

Na een stralende winterdag is het morgen heel ander weer. In de nacht raakt het bewolkt en dinsdag gaat het aan het begin van de ochtend aan de kust sneeuwen. De sneeuw breidt zich later in de ochtend uit naar de westelijke helft van het land en tegen het middaguur valt in het centrum de eerste sneeuw. Een matige zuidenwind maakt het guur. De gevoelstemperatuur ligt aan het begin van de ochtend tussen -4 en -9 graden. In het oosten is het met -10 tot -13 graden nog kouder.

Het sneeuwt niet hard, maar wel op grote schaal waardoor het landschap wit kleurt. Op veel plaatsen valt in enkele uren tijd een dun laagje van 1-3 cm. Ondanks de geringe hoeveelheid kan het verkeer wel hinder ondervinden van gladheid. In Vlaanderen stijgt de temperatuur naar 1-2 graden en gaat de sneeuw over in smeltende sneeuw en daarna regen.

In de eerste uren van de middag bereikt het sneeuwgebied het oosten van het land. In het westen neemt de neerslag af en wordt het op steeds meer plaatsen droog. Aan de kust is kans op een regenbui en daar wordt het 3-4 graden. In het binnenland wordt het een enkele graad boven nul en in Hoog-België blijft het licht vriezen.

Opnieuw sneeuw

In de avond nadert een nieuw sneeuwgebied het noorden van Frankrijk. In het westen van het land en in het zuiden van Henegouwen, Namen en Luxemburg kan het in de nacht naar woensdag opnieuw sneeuwen. Niet alleen de sneeuwval kan opnieuw gladheid veroorzaken. Op veel plaatsen kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Meisje in sneeuw_SS.jpg

Gisteren en vanochtend is regionaal flink wat sneeuw gevallen. In het westen van het land lag vanochtend op veel plaatsen …
Lees meer...

 
Close-up of a smiling young man in warm clothing looking up in forest on a winter day

Het belooft koud te worden komende ‘Blue Monday’. Op de meest deprimerende dag van het jaar is het ’s ochtends …
Lees meer...