Morgen tropische hitte

shutterstock_250460503

Er is tropische hitte op komst. Morgen wordt het volgens de laatste verwachting op veel plekken 30-32 graden. Alleen in de Ardennen en in de kustregio wordt het met 26-29 graden niet tropisch. In deze maand werd het nog niet eerder tropisch warm in ons land. Op 19 juli werd het voor het laatst lokaal meer dan 30 graden. De meest recente tropische dag in Ukkel was op 22 juni dit jaar. Woensdag lijkt vooral in het westen en noorden een kletsnatte dag te worden.

Met een zuidelijke stroming wordt de komende 24 uur steeds warmere lucht aangevoerd. Vandaag wordt het op veel plekken al 26-28 graden, morgen wordt het nog circa vier graden warmer.

Zonnige en hete dag start lokaal met mist

Morgenochtend start de dag lokaal grijs met enkele mistbanken of wat lage bewolking. Na zonsopkomst wordt het al snel volop zonnig. In de namiddag verschijnen geleidelijk stapelwolken, maar er blijft ruimte voor de zon.

In het centrum, de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen wordt het ongeveer 30 graden. In de kustregio en in de Ardennen wordt het met 26-29 graden iets minder heet. De hoogste maxima worden gehaald in de Limburgse Kempen, het westen van Henegouwen (Doornik en omstreken) en het uiterste zuiden van de provincie Luxemburg (regio Virton). In deze regio’s worden maxima rond 32 graden verwacht.

Morgenavond draait de wind aan zee naar het noordwesten en daardoor koelt het daar snel af. Verder raakt het meer en meer bewolkt en neemt de kans op een bui toe. Hierbij is ook kans op onweer. De minimumtemperatuur komt uit tussen 15 en 19 graden.

Woensdag kletsnat, vooral in westen en noorden

Voor woensdag is de weerverwachting wat onzeker. Het westen en noorden van het land maken grote kans op langdurige regen bij temperaturen rond 20 graden. Meer naar het zuiden en oosten is het waarschijnlijk droger met slechts een enkele onweersbui en ook zonnige perioden. In de Gaumestreek kan het kwik nog oplopen tot circa 27 graden.

Donderdag zijn er juist meer buien in het binnenland dan in het westen. Met maxima van 15-18 graden is het circa 13 graden kouder dan morgen.

Goede vooruitzichten naar volgende week

Vrijdag en zaterdag verlopen licht wisselvallig. Vanaf zondag is er grote kans op een aantal dagen droog weer met vrij veel zon. Het wordt dan niet tropisch heet, maar met middagtemperaturen rond of iets boven de 20 graden is het wel aangenaam.

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
brus1

De meteorologische herfst start licht wisselvallig met morgen en zaterdag zonnige momenten, maar ook enkele buien. Zondag blijft het droog, …
Lees meer...

 
Zonnig en warm

Liefhebbers van zonnig weer zitten de komende dagen goed. Het wordt zeer zonnig en warm met in het binnenland 28-29 …
Lees meer...