Weekend vrij zonnig en warm

Bart_Veurne2_sptudo

We kunnen nog een paar dagen genieten van warm weer. Vooral zaterdagmiddag is het vrij zonnig en wordt het 21 tot 25 graden. Zondag is het een paar graden warmer en wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Op zich prima weer, maar in de loop van de dag kunnen wel een paar onweersbuien over het land trekken. Na het weekend is de warmte voorbij en kunnen dagelijks enkele buien ontstaan. Maandag wordt het 14 tot 18 graden, halverwege de week is het nog iets koeler.

Zaterdag komt regionaal mist en laaghangende bewolking voor. Op andere plaatsen schijnt de zon en al snel volgen in het hele land zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar 21 graden in Oostende tot lokaal 25 graden in Limburg. Er staat niet veel wind en dat maakt het extra lekker. Het blijft bijna overal droog. Alleen in het zuidoosten is een kleine kans op een bui. In het nacht naar zondag neemt de bewolking toe en is in het hele land een kleine buienkans.

Zondag trekken vanuit het zuidwesten enkele wolkenvelden over het land, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Later lost de bewolking voor een deel op en zijn er zonnige perioden. De temperatuur valt met 24-25 graden iets hoger uit. In de Kempen en langs de Franse grens kan het 26-27 graden worden en aan de kust is het maximaal 21 graden. Later in de middag en in de avond kunnen een paar regen- of onweersbuien ontstaan. De wind is dan zuidwestelijk en matig van kracht.

Na het weekend schakelen we over op een koeler en licht wisselvallig weertype. De middagtemperatuur daalt naar 14 tot 18 graden en halverwege de week is het nog een paar graden koeler. Voor het eerst in anderhalve week liggen de temperaturen weer rond normaal. Dagelijks kunnen een paar buien ontstaan en er staat vaak een matige westenwind.

Gisteren bijna een nieuw officieel warmterecord voor April

Gisteren werd het in Ukkel 28,1 graden en in Schaffen 29,2. Het dagrecord van 24,8 graden in 1988 is daarmee verpulverd! In de hele maand april is het slechts één keer warmer geweest in Ukkel. Op 15 april 2007 werd het met 28,7 graden nog nét iets warmer. Over alle KMI-stations was het in 2011 voor het laatst warmer. Toen werd het op 23 april in Kleine-Brogel 29,5 graden.

Foto: B. Goudeseune

Geef een reactie via Facebook

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.
Zon en buien

De temperatuur gaat omlaag en donderdag is het met 10 tot 14 zo’n 3 graden kouder dan normaal. Vorige week donderdag …
Lees meer...

 
Kind_met_ijs-1280x600

In Ukkel werd het 25,5 graden. Daarmee is de eerste officiële zomerse dag van 2018 een feit. Voor een officiële zomerse …
Lees meer...